To Cirque du Soleil απέλυσε το 95% του προσωπικού λόγω κορωνοϊού

To Cirque du Soleil απέλυσε το 95% του προσωπικού λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
To Cirque du Soleil απέλυσε το 95% του προσωπικού λόγω κορωνοϊού (EPA)
0

Το διάσημο Cirque du Soleil απολύει προσωρινά σχεδόν όλους τους υπαλλήλους του καθώς όλα τα σόου του παγκοσμίως έχουν ακυρωθεί λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Το Cirque du Soleil έκλεισε όλες τους τις δραστηριότητες απολύοντας το 95% των εργαζομένων του. Συνολικά απολύθηκαν 4.679 εργαζόμενοι ενώ παρέμεινε ένα 5%, δηλαδή μόλις 259 υπάλληλοι που θα «τρέχουν» τις βασικές λειτουργίες της εταιρείας.

Από τους 1.543 υπαλλήλους που εργάζονται στο κεντρικό γραφείο στο Μόντρεαλ, 1.373 έχουν απολυθεί. Από τους 259 υπαλλήλους που εξακολουθούν να εργάζονται, 170 βρίσκονται στην έδρα του στο Μόντρεαλ, ενώ άλλοι 89 εξακολουθούν να απασχολούνται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 39 στο Λας Βέγκας και στο Ορλάντο.

«Η απόφαση αυτή είναι η μοναδική μας επιλογή» δήλωσε ο επικεφαλής Daniel Lamarre. «Οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα λάβουν επίδομα διακοπών, προσωρινή ασφαλιστική κάλυψη και πρόσβαση στο δίκτυο στήριξης εργαζομένων. Όπως είναι τώρα τα πράγματα δεν υπάρχουν καθόλου έσοδα και δεν ξέρω πότε θα επιστρέψουμε» πρόσθεσε ο Daniel Lamarre.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία τσίρκο του Μόντρεαλ αναγκάστηκε να αναβάλλει όλα τα σόου σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό. Ανακοίνωσε δε ότι θα ξαναξεκινήσει τις προσλήψεις όταν αρχίσουν οι νέες παραγωγές.

Αρνητική αξιολόγηση από τον Moody's

 

Την Τετάρτη, ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε το Cirque du Soleil, λέγοντας ότι έχει αρνητική προοπτική.

Η σχετική έκθεση αναφέρει ότι οι αναβολές των σόου αφήνουν μία εταιρεία «με περιορισμένες προοπτικές για μια διατηρήσιμη δομή κεφαλαίου στη συνέχεια. Η αδυναμία ρευστότητας, η απαίτηση για έξυπνες εκδηλώσεις και οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες θα ασκήσουν πιέσεις στην επιχειρησιακή ευελιξία και ικανότητα ανάπτυξης του Cirque du Soleil».

Με πληροφορίες του MontrealGazette/ BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ