«Στον αέρα» λόγω κορωνοϊού η Συνθήκη Σένγκεν - Σφραγίζουν τα σύνορά τους ευρωπαϊκές χώρες

«Στον αέρα» λόγω κορωνοϊού η Συνθήκη Σένγκεν - Σφραγίζουν τα σύνορά τους ευρωπαϊκές χώρες Facebook Twitter
0

Καταρρέει η Συνθήκη Σένγκεν καθώς εννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη καταθέσει αιτήματα στην Κομισιόν για άμεση επιβολή ελέγχων στα σύνορα τους λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αυστρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Πολωνία, Νορβηγία και Ελβετία έχουν ήδη καταθέσει σχετικά αιτήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά τις εκκλήσεις της Προέδρου της Κομισιόν για αναλογικά μέτρα και διευκόλυνση της εσωτερικής αγοράς.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συγκαλεί αύριο Τρίτη έκτακτη ψηφιακή Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να «να συγκρατηθεί η διασπορά του κορωνοϊού, να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, να δοθεί περαιτέρω ενθάρρυνση στην έρευνα και να περιοριστεί η οικονομική επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Η Γερμανία από την πλευρά της προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία της για χάρη της Ζώνης Σένγκεν ωστόσο, νωρίτερα σήμερα επέβαλε και αυτή περιορισμούς, κλείνοντας παράλληλα τα σύνορά της.

Από την πλευρά του και ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αναμένεται να απευθύνει νέο διάγγελμα σήμερα πρότεινε προ ημερών την εφαρμογή ενισχυμένων ελέγχων στα σύνορα της ζώνης Σένγκεν ή ακόμη και το κλείσιμο των συνόρων, όπου ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού είναι υψηλότερος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ