Κορωνοϊός: Σοκ προκαλούν στην Ευρώπη της καραντίνας οι εικόνες των Stereophonics στο Manchester Arena

Κορωνοϊός: Σοκ προκαλούν στην Ευρώπη της καραντίνας οι εικόνες των Stereophonics στο Manchester Arena Facebook Twitter
17

Εικόνες από μεγάλες συναυλίες και άλλες μαζικές εκδηλώσεις που εξακολουθούν να συμβαίνουν στον Ηνωμένο Βασίλειο προκαλούν έντονες αντιδράσεις στις social media κοινότητες των χωρών που έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα.

Η εικόνα που ανέβασε το ίδιο το συγκρότημα είναι από την προχθεσινοβραδινή (Παρασκευή 13 Μαρτίου) εμφάνιση των Stereophonics στο Manchester Arena, χωρητικότητας 21.000 θεατών, και κυκλοφορεί στα social media των χωρών της Ευρώπης που έχουν τεθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό σε διαδικασία καραντίνας, "lockout" ή "lockdown", ως δείγμα του απίστευτου ρίσκου που παίρνει η κυβέρνηση της Βρετανίας με την «χαλαρή» διαχείριση της εξάπλωσης του ιού.

View this post on Instagram

Cardiff in beautiful voice tonight! #stereophonics #kind2020tour

A post shared by Stereophonics (@stereophonicsofficial) on

View this post on Instagram

What an incredible evening watching @stereophonicsofficial in Cardiff ❤️ #stereophonics #kind #kindtour #cardiff #wales

A post shared by Sara Jones (@mrs_sara_jones) on

 

Αναμένεται πάντως να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες η απαγόρευση των δημόσιων εκδηλώσεων άνω των 500 ατόμων από την Σκωτία, μέτρο που ενδεχομένως υποχρεωθεί να ακολουθήσει άμεσα και το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

View this post on Instagram

What an amazing concert last night Stereophonics were fantastic again. #stereophonics #bestlivebandever

A post shared by @ m.prance on

 

*Διαβάστε επίσης: «Θέλουμε να κολλήσετε άμεσα» – Το ρίσκο της σούπερ αμφιλεγόμενης τακτικής της Βρετανίας για τον Κορωνοϊό
Διεθνή
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Σας γράφω από το Λονδίνο. Εδώ είναι η "business as usual" .. και η κυβέρνηση βλέπει μια ευκαιρία σε αυτόν τον ιό. Θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των συνταξιούχων και των χρόνιων ασθενών που είναι επιβαρυντικές για το βρετανικό NHS. Και όταν το NHS καταρρεύσει κάτω από την πίεση του ιού, θα είναι ευκολότερο για αυτούς να φέρουν το αμερικανικό ιδιωτικό σύστημα υγείας, που είναι ένας από τους πραγματικούς λόγους πίσω από Brexit...Απλά
Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε πως θα θέλαμε πολύ να βλέπαμε το σχέδιο του Johnson να πετυχαίνει, δίχως να αποτυχαίνει το σχέδιο της εδώ Κυβέρνησης. Σωστά; (Θυμίζω πως παρά τις κραυγές για ανευθυνότητα, ο Johnson έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο που εφαρμόζει το οποίο παρά την κριτική που δέχεται, θεωρητικά στέκει.)Σε περίπτωση λοιπόν που πετύχει, θα έχει βάλει τα γυαλιά σε ολόκληρο τον κόσμο, διότι θα έχει διασώσει την Οικονομία του ΗΒ και θα έχει τον πληθυσμό του «άτρωτο» από τον κορωνοϊό στην παρούσα τουλάχιστον ..έκδοσή του, αν αυτός επανεμφανιστεί το προσεχές φθινόπωρο.Αν αποτύχει θα πρέπει να αποδειχθεί πως το σχέδιό του προκάλεσε περισσότερα θύματα ή είχε περισσότερο κόστος για τον πληθυσμό από τα σχέδια αντιμετώπισης του ιού από τα κράτη που εφάρμοσαν διαφορετικό σχέδιο αντιμετώπισης. Τον δύσκολο όμως αυτόν υπολογισμό θα τον κάνουν, αφού ολοκληρωθεί το φαινόμενο (ίσως και έτος μετά) κάποιοι ειδικοί επιστήμονες συνυπολογίζοντας: Α) πως το ΗΒ λόγω κλίματος δεν μπορεί να ελπίζει στη (πιθανώς) σωτήρια άνοδο της θερμοκρασίας του καλοκαιριού που περιμένουν πώς και πώς όλες οι βρεχόμενες από τη Μεσόγειο χώρες και οι χώρες με ηπειρωτικό κλίμα,Β) το ποσοστό του πληθυσμού σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες,Γ) τη δυνατότητα του εθνικού συστήματος υγείας να τα νοσηλεύσει,Δ) παράγοντες όπως η πυκνότητα του πληθυσμού που διαφέρουν από χώρα σε χώρα,Ε) της συνέπειες από την κατάρρευση της Οικονομίας (έστω και περιορισμένης) στις χώρες όπου αυτό συμβεί.Σε κάθε όμως περίπτωση ο Johnson θα έχει διασώσει την Οικονομία άρα θα μπορεί να στηρίξει το σύστημα υγείας της χώρας του.
Αυτό, το ότι θα έχει σώσει την οικονομία της χώρας του, δεν είναι και τόσο βέβαιο. Όταν αρχίσουν οι πρώτοι θάνατοι, τότε θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η ψυχολογική αντίδραση του Βρετανικού λαού που θα βλέπει τους αγαπημένους του να πεθαίνουν κατά, εκατοντάδες χιλιάδες.Μην ξεχνάμε πως το ποσοστό θανάτων, δεν είναι τετριμμένη ποσότητα, 2% από ας πούμε 20 εκατομμύρια, μας κάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ (400.000) Το φαντάζεσαι;
Δεν έχετε αντιληφθεί το σκεπτικό του Johnson (δηλ. των συμβούλων του):Αν απομονώσεις με αποτελεσματική καραντίνα (το κατά πόσο αυτό είναι δυνατόν, είναι θέμα συζήτησης) ΜΟΝΟ τις ευπαθείς ομάδες όσο οι υπόλοιποι αναπτύσσουν τα αντισώματά τους στο ιό, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους θανάτους.Αν δεχτούμε πως είναι αδύνατον να απομονώσεις μόνο τις ευπαθείς ομάδες, τότε είναι ηλίθιο να υποστηρίζεις πως μπορείς να απομονώσεις το σύνολο του πληθυσμού.Εδώ υποστηρίζεται πως καθυστερούμε την εξάπλωση του ιού ώστε να μην αρρωστήσουν όλοι μαζί και κρασάρει το σύστημα υγείας. Θα πρέπει να αποδειχθεί αν και κατά πόσο στέκει ο συλλογισμός. Για την ώρα όλοι ελπίζουν πως με την άνοδο της θερμοκρασίας θα φρενάρει η εξάπλωση του ιού, άρα έχεουμε να κάνουμε με αγώνα ...αντοχής.Ο κόσμος νομίζει πως θα σταματήσει η εξάπλωση αν για κάνα 4ωρο οι θερμοκρασίες φτάσουν τους …άραγε πόσους βαθμούς; Φτάνει να δούμε πόσο περιορίζουν οι υψηλές θερμοκρασίες στην Αφρική την εξάπλωση εκεί. Τσεκάρετε ο/η ίδι-ος/α.Στην τελική (ήδη οι δυο πρώτες προτάσεις του μηνύματος της Πολιτικής Προστασίας το επιβεβαιώνουν) ΌΛΑ τα κράτη θα διατάξουν την καραντίνα ΜΟΝΟ των ευπαθών ομάδων. ΜΟΙΡΑΙΑ.Με ρωτάτε αν φαντάζομαι 400χιλιάδες νεκρούς.Σας ενημερώνω πως ετησίως ο παγκόσμιος αριθμός θυμάτων από την εποχική γρίπη κυμαίνεται από 150 – 600χιλιάδες με αντιγριπικά φάρμακα και εμβόλιο. Παγκοσμίως λοιπόν θα πρέπει να υπολογίζετε στην καλύτερη των περιπτώσεων (λόγω του ό,τι ο ιός δεν ξεκίνησε δράση στην Ευρώπη από τον Νοέμβριο) 3εκατομμύρια.
Έχω αντιληφθεί απόλυτα την λογική απλά διαφωνώ, όχι μόνο ως προς το ηθικό της σκέλος αλλά και το πρακτικό.Πόσο ενεργοί και παραγωγικοί θα είναι όλοι με 2-3 θανάτους κοντινών προσώπων. Το ψυχολογικό αντίκτυπο δεν θα είναι αμελητέο και με τους πρώτους θανάτους εκτός των ευπαθών ομάδων (νέοι, παιδιά), που στατιστικά θα συμβούν, τότε θα ξεσηκωθούν όλοι. Όσο για τον τελικό απολογισμό, αναφερόμουν μόνο στο ΗΒ, δυστυχώς πιστεύω πως παγκοσμίως, η δική σας πρόβλεψη, ίσως και να αποδειχθεί μετριοπαθής, ειλικρινά όμως, ελπίζω πως όχι. Λέγοντας όλα αυτά, δεν υποβαθμίζω τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει όλο αυτό αλλά ίσως να οδηγήσει σε καλύτερες οικονομικές πρακτικές, λίγο πιο ανθρωποκεντρικές. Χρειαζόμαστε λιγότερους Τζόνσονς στην ζωή μας. Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι CEO έχουν τάσεις ψυχοπάθειας, η οικονομική και επιχειρηματική πραγματικότητα ευνοεί τέτοιες συμπεριφορές και αυτό πιστεύω, είναι μια αποτυχία του είδους μας.Θα παραμείνω αισιόδοξος πως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα υπερισχύουν.
Για να το ξεκαθαρίσω: Δεν νομίζω πως υπάρχει συμφωνώ/διαφωνώ. Οι διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, πιθανότατα ακόμη κι ένα έτος μετά. Όσο περισσότεροι παράγοντες ληφθούν (στη σωστή διάστασή τους) υπόψη, τόσο πιο ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν. Είναι δουλειά ειδικών.Μόνο προσωπικές εκτιμήσεις κάνω.Σύμφωνα λοιπόν με αυτές θεωρώ πως μοιραία θα καταλήξουν όλοι στο να κάνουν ό,τι κι ο Johnson όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν θα έχουν εναλλακτική. Δεν θα μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο να έχουν τόσους βαριά ασθενείς όσους αντέχουν τα συστήματα υγείας, μέχρι να υποχωρήσει ο ιός, ή να παρασχεθεί φάρμακο. Δυστυχώς, η ανθρωπιά κι η αλληλεγγύη δεν θα παίξουν κανέναν ουσιαστικό ρόλο. Αυτόν μπορούν να τον παίξουν μόνο οι σωστά λειτουργούσες ΜΕΘ. Και στην Ελλάδα δεν φτάνουν ούτε για αστείο (637 τω αριθμώ ΑΝ μπορέσουν να λειτουργήσουν όλες για αυτόν τον σκοπό λόγο μη ικανής επάνδρωσης). Μη γελιέστε: Τίποτε δεν θα αλλάξει στον τρόπο λειτουργίας του οικονομικού συστήματος μετά τη λήξη της πανδημίας. Δεν θα υπάρξουν ποτέ αρκετά χρήματα για την υγεία του απλού κοσμάκη.Ειλικρινά, επειδή κι εγώ έχω γύρω μου πολλά αγαπητά άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, εύχομαι να κάνω λάθος και να διαψευστώ. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι από καρδιάς να πετύχουν τους στόχους τους όλοι οι διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης της πανδημίας.Να ‘στε καλά!!
Το σχέδιο της Μ. Βρετανίας είναι ο ιός να εξαπλωθεί ώστε οι υγιείς οργανισμοί να αποκτήσουν ανοσία και οι ανίσχυροι να εξαλειφθούν. Σύμφωνα με σύγχρονα επιστημονικά μοντέλα αντιμετώπισης επιδημιών το συγκεκριμένο σχέδιο ΔΕΝ θεωρείται λάθος παρότι θα σημειωθούν πολλοί θάνατοι. Σε διαφορετική περίπτωση ("coronavirus lockdown") οι οικονομικές ζημίες θα είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερες των θανάτων καθώς σε αυτή την περίπτωση, μετά από περιόδους "lockdown" δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος ενάρξεων και εξάρσεων του ιού με νέα θύματα. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι στην Κίνα μετά την, έστω και ελεγχόμενη, απελευθέρωση των δημόσιων μετακινήσεων του πληθυσμού ο ιός θα παρουσιάσει εκ νέου έξαρση.σ.σ.: Δεν συμφωνώ με την στάση της Μ. Βρετανίας.
Εάν όμως βρεθεί εμβόλιο για τον ιό (πολύ πιθανό) πριν το επόμενο κύμα, θα έχει θυσιάσει εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών για το τίποτα. Φυσικά θα πρόκειται κυρίως για συνταξιούχους και χρόνιους ασθενείς, μειώνοντας τελικά τις κρατικές δαπάνες. Από τη σκοπιά του νεοφιλελευθερισμού έχει και τα καλά του ο κορονοιος.
Είναι τυχαία η σύμπτωση ανευθυνότητας ως προς τον ϊό, των Τραμπ, Τζόνσον και Ερντογάν ;Όχι, γιατί και οι τρεις έχουν αυτοεκτιμηθεί σαν "θεοί", που διαχειρίζονται την εξουσία εσωτερικά και εξωτερικά, σαν οι υπόλοιποι να είναι "υπήκοοι".Εδώ λένε, ϊέ μου κάνε το θαύμα σου (για ένα μεγάλο "σοκ" άμεσης δράσης - για να γλιτώσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, πριν να είναι πολύ αργά).
Προφανέστατα και συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ! Με μιά μόνο μικρή ένσταση ουσίας. Αυτός δεν είναι ηγέτης. Η λέξη ηγέτης έχει θετικό πρόσημο και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις λαϊκιστών απατεώνων όπως το δίδυμο της παγκόσμιας συμφοράς Τραμπ-Τζόνσον
Φιλε μου να εισαι σωστος. Εκτος απο εθνικιστης-λαικιστης ειναι και νεοφιλελευθερος και αντιμετωπιζει τον κορωνοιο οπως ακριβως οριζει η νεοφιλελευθερη πολιτικη.Συγγνωμη αν δεν αρεσει αλλα αυτο κανει.
Ακριβως αυτο. Ο ανθρωπος πειραματιζεται με ευγονικη και δεν εχει ανοιξει ρουθουνι. Ακομα τουλαχιστον. Ελπιζω οτι θα την πληρωσει πολιτικα, οπως και ο Τραμπ.