Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού

Ο Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Ο Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του κορωνοϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι πλέον ο ιός έχει περάσει σε διαφορετική φάση. Η κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα ανοίξει πρόσβαση σε κονδύλια 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπλήρωσε. Ο Τραμπ ενεργοποίησε νομοθεσία που δίνει στον πρόεδρο και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ειδικές εξουσίες, για να βοηθήσει τις πολιτειακές κυβερνήσεις, κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών. 

 

Οι ανακοινώσεις αυτές του Τραμπ μία ημέρα μετά την απόφασή του να αναστείλει την αεροπορική σύνδεση της Ευρώπης με τις ΗΠΑ, ενέργεια που είχε προκαλέσει την αντίδραση της ΕΕ, αλλά και τη βύθιση των χρηματιστηρίων. Αυτή τη φορά, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι γίνονται σκέψεις να συμπεριληφθεί και η Βρετανία σε αυτή την απαγόρευση, παρά την αρχική απόφασή του να εξαιρέσει τη συγκεκριμένη χώρα. 

Ο Τραμπ δήλωσε ότι τα κονδύλια θα είναι διαθέσιμα για τις πολιτείες και τους δήμους και κάλεσε τα νοσοκομεία να ενεργοποιήσουν τα πλάνα για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Στις ΗΠΑ έως τώρα έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, 414 περισσότερα από χθες, ενώ 41 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 46 πολιτείες. 

Ανακοινώνοντας ότι αυξάνεται η διαθεσιμότητα των διαγνωστικών τεστ, ο Τραμπ είπε πως δεν πιστεύει ότι πρέπει να σπεύσουν να ελεγχθούν όλοι οι Αμερικανοί. «Δεν θέλουμε να κάνει ο κόσμος το τεστ αν αισθάνεται ότι δεν θα έπρεπε να το κάνει. Και δεν θέλουμε να τρέξουν όλοι να υποβληθούν σε αυτό. Μόνο αν έχουν συγκεκριμένα συμπτώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ