Κύπρος: Αυστηρά μέτρα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό λόγω κοροναϊού

Κύπρος: Αυστηρά μέτρα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
0

Αναθεωρούνται οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας της Κύπρου για τους ταξιδιώτες που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα κοροναϊού και έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι επιβάτες από περιοχές με μεγάλη εξάπλωση του ιού (μεταξύ των οποίων είναι και τρεις νομοί της Ελλάδας) θα πρέπει να τίθενται σε αυτοπεριορισμό στην οικία τους για 14 μέρες. Όσοι ταξιδιώτες καταφτάνουν αεροπορικώς τις περιοχές αυτές θα οδηγούνται στο ιατρείο του αεροδρομίου, ενώ σε ό,τι αφορά τα καράβια θα περιορίζονται στην καμπίνα τους.

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ενημερώνει τους πολίτες ότι αναθεωρεί τις οδηγίες για τους ταξιδιώτες που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες και κατηγοριοποιεί τις χώρες προέλευσής τους ως εξής:

Κατηγορία 1:


- Επαρχία Hubei της Κίνας
- Βόρεια Ιταλία (περιοχές βορειότερα της Πίζας, του Ρίμινι και της Φλωρεντίας)
- Ιράν
- Δημοκρατία της Κορέας

Όλοι οι επιβάτες που έχουν διαμείνει ή ταξιδέψει στις πιο πάνω χώρες/περιοχές θα πρέπει να τίθενται σε περιορισμό υπό ιατρική παρακολούθηση.

Κατηγορία 2:


- Υπόλοιπες επαρχίες Κίνας (εξαιρουμένης της επαρχίας Hubei)
- Κεντρική και νότια Ιταλία
- Ιαπωνία
- Χονγκ Κονγκ
- Γερμανία
- Γαλλία
- Ισπανία
- Ελλάδα (Νομός Αχαΐας, Ηλείας και Ζάκυνθος)

Όλοι οι επιβάτες που έχουν διαμείνει ή ταξιδέψει στις πιο πάνω χώρες/περιοχές θα πρέπει να τίθενται σε αυτοπεριορισμό στην οικία τους για 14 μέρες (περιορισμός στενών επαφών και μετακινήσεων, τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, παρακολούθηση και αναφορά συμπτωμάτων).

Κατηγορία 3:


- Ελβετία
- Ηνωμένο Βασίλειο
- Ολλανδία
- Σουηδία
- Βέλγιο
- Σιγκαπούρη
- Ελλάδα (εξαιρουμένων των Νομών Αχαΐας, Ηλείας και Ζάκυνθου)

Όλοι οι επιβάτες που έχουν διαμείνει ή ταξιδέψει στις πιο πάνω χώρες/περιοχές της κατηγορίας 3, θα πρέπει να αυτοπαρακολουθούνται χωρίς περιορισμούς στη μετακίνηση και στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να παραμένουν στο σπίτι και να επικοινωνούν με το Κέντρο Κλήσεων 1420 αναφέροντας το πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό τους.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας διευκρινίζει ότι όλοι οι επιβάτες από τις τρεις κατηγορίες χωρών θα οδηγούνται μέσω της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) προς το ιατρείο του αεροδρομίου.

Όσοι παρουσιάζουν συμπτωματολογία που παραπέμπει σε λοίμωξη του αναπνευστικού καλούνται όπως επικοινωνούν αμέσως με το Κέντρο Κλήσεων 1420.


Αναλυτικές οδηγίες προς τα άτομα που βρίσκονται είτε σε αυτοπεριορισμό είτε σε καραντίνα μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.pio.gov.cy/coronavirus/

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM