Κοροναϊός: Ηγέτης αίρεσης στη Ν. Κορέα αντιμέτωπος με έρευνα για ανθρωποκτονία, για τους θανάτους

Κοροναϊός: Ηγέτης αίρεσης στη Ν. Κορέα αντιμέτωπος με έρευνα για ανθρωποκτονία, για τους θανάτους Facebook Twitter
Απολύμανση έξω από εκκλησία της αίρεσης (Πηγή φωτό EPA)
2

Ο ηγέτης της αίρεσης, η οποία είναι στο επίκεντρο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα για ανθρωποκτονία.

Οι αρχές της Σεούλ ζήτησαν από τους εισαγγελείς να απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος του Λι Μαν-χι, ιδρυτή της εκκλησίας Shincheonji και άλλους 11 ανθρώπους. Τους κατηγορούν ότι απέκρυψαν τα ονόματα κάποιων εκ των μελών της αίρεσης, ενώ οι αρχές προσπαθούσαν να εντοπίσουν ασθενείς, προτού εξαπλωθεί ο νέος κοροναϊός.

Η Νότια Κορέα είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη έξαρση της επιδημίας εκτός της Κίνας. Μέχρι τώρα, έχουν εντοπιστεί 3.730 κρούσματα, ενώ 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι μισές μολύνσεις και πλέον αφορούν μέλη της εν λόγω χριστιανικής αίρεσης.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι τα μέλη της αίρεσης μόλυναν ο ένας τον άλλον, στην πόλη Νταεγού, τον προηγούμενο μήνα, ενώ στη συνέχεια ο κοροναϊός εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Την Κυριακή, η δημοτική αρχή της Σεούλ έκανε καταγγελία στις εισαγγελικές αρχές ενάντια σε 12 ηγετικά στελέχη της αίρεσης. Τους κατηγορούν για ανθρωποκτονία, πρόκληση βλάβης και παραβίαση της νομοθεσίας για τις μολυσματικές ασθένειες.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στη Σεούλ, Λόρα Μπίκερ, η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη οργή του κόσμου κατά της αίρεσης. Από τα 230.000 μέλη της, σχεδόν 9.000 ανέφεραν ότι εμφανίζουν συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα του κοροναϊού.

Μια 61χρονη γυναίκα, μέλος της αίρεσης, που βρέθηκε θετική, ήταν από τα πρώτα κρούσματα. Αρχικά, αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις και πήγε σε αρκετές συγκεντρώσεις της αίρεσης, προτού βρεθεί θετική στον ιό.

Ποιος είναι ο ιδρυτής της αίρεσης

Ο Λι Μαν-χι, ο ιδρυτής της αίρεσης που ισχυρίζεται ότι είναι ο μεσσίας, έχει εξεταστεί για τον νέο κοροναϊό και περιμένει τα αποτελέσματα.

Ο 88χρονος ισχυρίζεται ότι αποτελεί τον δεύτερο ερχομό του Ιησού Χριστού και λέει ότι είναι ο «αναμενόμενος πάστορας» που αναφέρει η Βίβλος. Ίδρυσε την εκκλησία Shincheonji (νέος παράδεισος και Γη στα κορεάτικα) το 1984.

Οι ακόλουθοί του πιστεύουν ότι θα πάρει 144.000 ανθρώπους στον παράδεισο μαζί του. Η αίρεση λέει ότι έχει περισσότερους από 20.000 πιστούς εκτός της Νότιας Κορέας, μεταξύ άλλων στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Και τι θα κανουν οι 220.000,θα ριξουν κληρο ποιους 144.000 θα παρει μαζι του?Με ολη τη γνωση και τις αποδειξεις που υπαρχουν σημερα, της μη υπαρξης θεου,μηπως θα επρεπε οι πιστοι ολων των θρησκειων που επιμενουν να εθελοτυφλουν, να περνανε ψυχιατρικη εξεταση?