Κοροναϊός: Ηγέτης αίρεσης στη Ν. Κορέα αντιμέτωπος με έρευνα για ανθρωποκτονία, για τους θανάτους

Κοροναϊός: Ηγέτης αίρεσης στη Ν. Κορέα αντιμέτωπος με έρευνα για ανθρωποκτονία, για τους θανάτους Facebook Twitter
Απολύμανση έξω από εκκλησία της αίρεσης (Πηγή φωτό EPA)
2

Ο ηγέτης της αίρεσης, η οποία είναι στο επίκεντρο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα για ανθρωποκτονία.

Οι αρχές της Σεούλ ζήτησαν από τους εισαγγελείς να απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος του Λι Μαν-χι, ιδρυτή της εκκλησίας Shincheonji και άλλους 11 ανθρώπους. Τους κατηγορούν ότι απέκρυψαν τα ονόματα κάποιων εκ των μελών της αίρεσης, ενώ οι αρχές προσπαθούσαν να εντοπίσουν ασθενείς, προτού εξαπλωθεί ο νέος κοροναϊός.

Η Νότια Κορέα είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη έξαρση της επιδημίας εκτός της Κίνας. Μέχρι τώρα, έχουν εντοπιστεί 3.730 κρούσματα, ενώ 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι μισές μολύνσεις και πλέον αφορούν μέλη της εν λόγω χριστιανικής αίρεσης.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι τα μέλη της αίρεσης μόλυναν ο ένας τον άλλον, στην πόλη Νταεγού, τον προηγούμενο μήνα, ενώ στη συνέχεια ο κοροναϊός εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Την Κυριακή, η δημοτική αρχή της Σεούλ έκανε καταγγελία στις εισαγγελικές αρχές ενάντια σε 12 ηγετικά στελέχη της αίρεσης. Τους κατηγορούν για ανθρωποκτονία, πρόκληση βλάβης και παραβίαση της νομοθεσίας για τις μολυσματικές ασθένειες.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στη Σεούλ, Λόρα Μπίκερ, η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη οργή του κόσμου κατά της αίρεσης. Από τα 230.000 μέλη της, σχεδόν 9.000 ανέφεραν ότι εμφανίζουν συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα του κοροναϊού.

Μια 61χρονη γυναίκα, μέλος της αίρεσης, που βρέθηκε θετική, ήταν από τα πρώτα κρούσματα. Αρχικά, αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις και πήγε σε αρκετές συγκεντρώσεις της αίρεσης, προτού βρεθεί θετική στον ιό.

Ποιος είναι ο ιδρυτής της αίρεσης

Ο Λι Μαν-χι, ο ιδρυτής της αίρεσης που ισχυρίζεται ότι είναι ο μεσσίας, έχει εξεταστεί για τον νέο κοροναϊό και περιμένει τα αποτελέσματα.

Ο 88χρονος ισχυρίζεται ότι αποτελεί τον δεύτερο ερχομό του Ιησού Χριστού και λέει ότι είναι ο «αναμενόμενος πάστορας» που αναφέρει η Βίβλος. Ίδρυσε την εκκλησία Shincheonji (νέος παράδεισος και Γη στα κορεάτικα) το 1984.

Οι ακόλουθοί του πιστεύουν ότι θα πάρει 144.000 ανθρώπους στον παράδεισο μαζί του. Η αίρεση λέει ότι έχει περισσότερους από 20.000 πιστούς εκτός της Νότιας Κορέας, μεταξύ άλλων στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Και τι θα κανουν οι 220.000,θα ριξουν κληρο ποιους 144.000 θα παρει μαζι του?Με ολη τη γνωση και τις αποδειξεις που υπαρχουν σημερα, της μη υπαρξης θεου,μηπως θα επρεπε οι πιστοι ολων των θρησκειων που επιμενουν να εθελοτυφλουν, να περνανε ψυχιατρικη εξεταση?