O Καναδάς σταματά να πληρώνει την ασφάλεια του Χάρι και της Μέγκαν

O Καναδάς σταματά να πληρώνει την ασφάλεια του Χάρι και της Μέγκαν Facebook Twitter
0

Ο Καναδάς θα πάψει να προσφέρει - κι, ως εκ τούτου, να πληρώνει - ασφάλεια για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση.

Η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) παρείχε ασφάλεια στο πριγκιπικό ζεύγος - που επισήμως χάνει τους τίτλους του από τις 31 Μαρτίου - από την άφιξή τους στον Καναδά «σποραδικά από τον Νοέμβριο του 2019», μετά από σχετικό αίτημα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ὀπως έγινε σήμερα γνωστό, άπαξ και οι δυο τους παύσουν να αποτελούν εν ενεργεία μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, εντός των επόμενων εβδομάδων, ο Καναδάς δεν θα μεριμνά πλέον για την ασφάλειά τους.

Η καναδική αστυνομία συνδράμει τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου έχονταν αναλάβει κατά διαστήματα την ασφάλεια του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ από τον Νοέμβριο, όταν το ζευγάρι ξεκίνησε εκεί τις διακοπές του, διάρκειας 6 εβδομάδων, στον Καναδά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ομοσπονδιακό γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Όμως, άπαξ ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα θεωρούνται πλέον ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, δεν θα επωφελούνται πλέον από την παροχή προστασίας, που χρηματοδοτείται από το καναδικό κράτος και το κόστος της υπολογίζεται σε εκατομμύρια δολάρια.

«Καθώς ο δούκας και η δούκισσα αυτή τη στιγμή αναγνωρίζονται ως διεθνώς προστατευόμενα πρόσωπα, ο Καναδάς έχει την υποχρέωση να παράσχει βοήθεια για την ασφάλειά τους, εφόσον χρειάζεται» τονίζεται στην ανακοίνωση της καναδικής κυβέρνησης.

«Η βοήθεια θα διακοπεί τις επόμενες εβδομάδες, σε συμφωνία με την αλλαγή του στάτους τους».

Άλλωστε, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα, οι Καναδοί αγαπούν τον πρίγκιπα Χάρι, όμως  στην πλειονότητά τους δεν επιθυθμούν να πληρώνουν για τα έξοδα ασφαλείας για τη διαμονή του στον Καναδά. Το 73% των Καναδών που ρωτήθηκε από το ινστιτούτο Angus Reid εκτιμά ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πρέπει να πληρώσουν «οι ίδιοι» όλα τα έξοδα που συνδέονται με τη διαμονή τους στον Καναδά, ιδίως τις δαπάνες για την ασφάλειά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM