Ερντογάν: Η Ελλάδα σταδιακά αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στην Μεσόγειο - Αυστηρή απάντηση από το ΥΠ.ΕΞ

Ερντογάν: Η Ελλάδα σταδιακά αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στην Μεσόγειο - Αυστηρή απάντηση από το ΥΠ.ΕΞ Facebook Twitter
5

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της τουρκικής βουλής, σχετικά με το καθεστώς των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη στη Μεσόγειο, σταδιακά μετατοπίζουμε τις ισορροπίες προς το μέρος μας», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο μνημόνιο μεταξυ Άγκυρας - Τρίπολης, προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Ενωση «δεν έχει καμία δικαιοδοσία για τη Λιβύη».

«Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα, ούτε στη στεριά, ούτε στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, ενώ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως σταδιακά αποδέχεται τις τουρκικές θέσεις.

«Χάρη στην αποφασιστική μας στάση στο εν λόγω θέμα, το καθεστώς που ανακηρύξαμε στη Μεσόγειο, σταδιακά γίνεται αποδεκτό από τις εμπλεκόμενες χώρες και ειδικά από την Ελλάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ.

Αυστηρή απάντηση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στους νέους προκλητικούς ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι το καθεστώς που η Τουρκία έχει κηρύξει στη Μεσόγειο άρχισε σιγά σιγά να γίνεται αποδεκτό από τις χώρες που παρεμβαίνουν στο θέμα και ιδιαίτερα την Ελλάδα.

«Ως έχουμε κατ´επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινές αναφορές της τουρκικής ηγεσίας στη Μεσόγειο.

Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός, τονίζει καταληκτικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM