Ερντογάν: Η Ελλάδα σταδιακά αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στην Μεσόγειο - Αυστηρή απάντηση από το ΥΠ.ΕΞ

Ερντογάν: Η Ελλάδα σταδιακά αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στην Μεσόγειο - Αυστηρή απάντηση από το ΥΠ.ΕΞ Facebook Twitter
5

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της τουρκικής βουλής, σχετικά με το καθεστώς των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη στη Μεσόγειο, σταδιακά μετατοπίζουμε τις ισορροπίες προς το μέρος μας», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο μνημόνιο μεταξυ Άγκυρας - Τρίπολης, προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Ενωση «δεν έχει καμία δικαιοδοσία για τη Λιβύη».

«Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα, ούτε στη στεριά, ούτε στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, ενώ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως σταδιακά αποδέχεται τις τουρκικές θέσεις.

«Χάρη στην αποφασιστική μας στάση στο εν λόγω θέμα, το καθεστώς που ανακηρύξαμε στη Μεσόγειο, σταδιακά γίνεται αποδεκτό από τις εμπλεκόμενες χώρες και ειδικά από την Ελλάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ.

Αυστηρή απάντηση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στους νέους προκλητικούς ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι το καθεστώς που η Τουρκία έχει κηρύξει στη Μεσόγειο άρχισε σιγά σιγά να γίνεται αποδεκτό από τις χώρες που παρεμβαίνουν στο θέμα και ιδιαίτερα την Ελλάδα.

«Ως έχουμε κατ´επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής» διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινές αναφορές της τουρκικής ηγεσίας στη Μεσόγειο.

Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός, τονίζει καταληκτικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM