Φώτης Ντούλος: «Η αυτοκτονία του δεν ήταν παραδοχή ενοχής», λέει η αδερφή του

Φώτης Ντούλος: «Η αυτοκτονία του δεν ήταν παραδοχή ενοχής», λέει η αδερφή του Facebook Twitter
0

«Δεν ήταν μία παραδοχή ενοχής, ήταν μία κίνηση απελπισίας», ανέφερε η αδερφή του Φώτη Ντούλος για την αυτοκτονία του Έλληνα ομογενή. 

Δέκα ημέρες μετά τον θάνατο του Φώτη Ντούλος, η αδερφή του μίλησε για την αυτοκτονία του 52χρονου, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συζύγου του. «Τον είχαν γονατίσει. Ήξερε ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει άλλα χρήματα και επειδή και η τελευταία εμπειρία που είχε από την φυλακή ήταν τραγική, με συνθήκες φριχτές κράτησης, σε ένα ψυχιατρείο, ήταν τραγικό», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αυτοκτονία του Φώτη Ντούλος, τονίζοντας πως «αυτό που έκανε ο αδερφός μου δεν ήταν μια παραδοχή ενοχής. Ήταν μία κίνηση απελπισίας, γιατί ήξερε ότι δεν θα τον αφήσουν ήσυχο ποτέ».

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του Φώτη Ντούλος κατηγορεί το αμερικανικό σύστημα δικαιοσύνης και τα ΜΜΕ για «μαζική υστερία», που όπως υποστηρίζουν, έπαιξε ρόλο στον θάνατό του. Η αδερφή του, με μια μακροσκελή επιστολή εκ μέρους της οικογένειας του Φώτη Ντούλου, δηλώνει απογοητευμένη με το αμερικανικό κράτος και τα μίντια που έσπευσαν να καταδικάσουν τον 52χρονο Έλληνα, ο οποίος κατηγορήθηκε για την δολοφονία της γυναίκας του Τζένιφερ και τελικά αυτοκτόνησε στο Κονέκτικατ. «Ο Φώτης δεν ήταν δολοφόνος, Τώρα είναι νεκρός. Η υπόθεση που αφορά την εξαφάνιση της Τζένιφερ δεν έχει τελειώσει. Από ορισμένες απόψεις, ξεκινάει εκ νέου», αναφέρει μεταξύ άλλων η οικογένεια

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Φώτης Ντούλος και η Τζένιφερ Φάρμπερ Ντούλος  βρίσκονταν εν μέσω ενός έντονου διαζυγίου και μιας άγριας δικαστικής μάχης για την επιμέλεια των παιδιών, όταν η 50χρονη μητέρα πέντε παιδιών εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, τον Μάιο του 2019. Από την αρχή ο Φώτης Ντούλος θεωρήθηκε ύποπτος. Μία εβδομάδα μετά την έναρξη των ερευνών συνελήφθη τόσο ο ίδιος όσο και η τότε σύντροφός του, Μισέλ Τροκόνις, με τις κατηγορίες της αλλοίωσης στοιχείων και παρεμπόδισης των αρχών. Όμως, οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν το πτώμα της Τζένιφερ Ντούλος, για να θεμελιωθούν οι κατηγορίες. Παρόλα αυτά, με συμπληρωματικά στοιχεία, απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του συζύγου της.

Έπειτα από πολύμηνες έρευνες, ο Φώτης Ντούλος συνελήφθη στις 7 Ιανουαρίου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απαγωγή. Ο Φώτης Ντούλος επέμεινε για την αθωότητά του, στο σημείωμα που βρέθηκε κοντά του, σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του στο δικαστήριο. Στο σημείωμα ο Ντούλος «δήλωνε την αθωότητά του για τα διαβότητα και φρικτά εγκλήματα που η πολιτεία τον έχει κατηγορήσει» και υποστηρίζει ότι «οι δικηγόροι του έχουν τα στοιχεία για να το αποδείξουν». Την ημέρα που ο Ντούλος βρέθηκε ημιθανής, στο γκαράζ του σπιτιού, επρόκειτο να εμφανιστεί στο δικαστήριο, για την ακροαματική διαδικασία που αφορούσε την εγγύησή του και μπορεί να αναγκαζόταν να επιστρέψει στη φυλακή.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ