Ο κοροναϊός απομονώθηκε σε δείγματα από την ιχθυαγορά της Γουχάν

Ο κοροναϊός απομονώθηκε σε δείγματα από την ιχθυαγορά της Γουχάν Facebook Twitter
EPA
0

Οι ειδικοί του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απομόνωσαν επιτυχώς τον νέο κοροναϊό, τον 2019-nCoV σε δείγματα που έλαβαν από την ιχθυαγορά της πόλης Γουχάν, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ιός προήλθε από άγρια ζώα τα οποία πωλούνταν εκεί.

Στα 33 από τα 585 δείγματα που συλλέχθηκαν από την αγορά Χουανάν εντοπίστηκε το νουκλεϊκό οξύ του κοροναϊού αυτού, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ελέγχου και Πρόληψης Ιογενών Νόσων που υπάγεται στο CDC. Οι ειδικοί συνέλεξαν τα δείγματα την 1η Ιανουαρίου και στις 12 του μηνός. Τα 31 από τα 33 θετικά δείγματα προέρχονταν από τη δυτική πλευρά της αγοράς, όπου βρίσκονται οι πάγκοι των πωλητών άγριων ζώων. Αυτό υποδηλώνει ότι η επιδημία είναι πολύ πιθανόν να συνδέεται με το εμπόριο αυτό.

Φάρμακο για τον ιό HIV ενάντια στον νέο κοροναϊό χρησιμοποιεί η Κίνα

Η Kίνα δοκιμάζει ένα φάρμακο που χορηγείται στους φορείς του ιού HIV ως πιθανή θεραπεία για τα συμπτώματα του νέου κοροναϊού ο οποίος εξαπλώνεται ταχύτατα, ανέφερε η φαρμακοβιομηχανία AbbVie Inc σήμερα. Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ζήτησαν το φάρμακο αυτό ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση, είπε η Αντέλε Ινφάντε, μια εκπρόσωπος της εταιρείας που εδρεύει στο Βόρειο Σικάγο.

Το φάρμακο Aluvia, γνωστό και με την εμπορική ονομασία Kaletra, περιέχει έναν συνδυασμό των δραστικών ουσιών λοπιναβίρης και ριτοναβίρης. Την Πέμπτη το Πεκίνο ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό, όμως σύστησε να λαμβάνονται δύο χάπια λοπιναβίρης/ριτοναβίρης και να γίνονται εισπνοές άλφα ιντερφερόνης μέσω νεφελοποιητή δύο φορές την ημέρα.

Οι υγειονομικές αρχές σε όλον τον κόσμο έχουν κινητοποιηθεί για να προλάβουν μια πανδημία, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 2.000 κρουσμάτων στην Κίνα. 56 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι σήμερα.

Παράταση διακοπών για την πρόληψη του ιού

Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει τις διακοπές για την Πρωτοχρονιά μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την πρόληψη και τον έλεγχο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού 2019-nCoV, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV. Η περίοδος των διακοπών υπό κανονικές συνθήκες θα έληγε στις 30 Ιανουαρίου. Τα σχολεία, που αυτήν την περίοδο δεν λειτουργούν, θα παρατείνουν επίσης τις διακοπές τους. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες όμως θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας, διευκρίνισε η τηλεόραση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/Xinhua

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM
Η πρώην αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Καναδά αναλαμβάνει τη θέση της συμβούλου του Ζελένσκι

Διεθνή / Η πρώην αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Καναδά αναλαμβάνει τη θέση της συμβούλου του Ζελένσκι

«Αυτή τη στιγμή, η Ουκρανία χρειάζεται να ενισχύσει την εσωτερική της ανθεκτικότητα», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του, ανακοινώνοντας τον νέο ρόλο της Κρίστια Φρίλαντ
THE LIFO TEAM