Ιράκ: Βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ - Πραγματικά πυρά και δακρυγόνα

Ιράκ: Βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ - Πραγματικά πυρά και δακρυγόνα Facebook Twitter
EPA
0

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στο βασικό σημείο διαδηλώσεων στην πλατεία Ταχρίρ της Βαγδάτης, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών και δακρυγόνων εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, που έχουν κατασκηνώσει εκεί εδώ και μήνες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, όμως τουλάχιστον 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με την αστυνομία νωρίτερα σήμερα, αναφέρουν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και γιατροί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αριθμός των διαδηλωτών που τραυματίστηκαν ανέρχεται σε 27. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν, αφού οι αρχές άρχισαν να απομακρύνουν τσιμεντένια οδοφράγματα κοντά στην πλατεία Ταχρίρ και κατά μήκος τουλάχιστον μιας κεντρικής γέφυρα στον ποταμό Τίγρη στη Βαγδάτη.

Στην πόλη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, οι δυνάμεις ασφαλείας εφόρμησαν εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ δυνάμεις αναπτύχθηκαν για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν εκεί ξανά. Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 16 διαδηλωτές, σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ιράκ: Βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ - Πραγματικά πυρά και δακρυγόνα Facebook Twitter
EPA

Με τις επιχειρήσεις αυτές φαίνεται πως οι αρχές επιχειρούν να διαλύσουν κάθε καθιστική διαμαρτυρία αντικυβερνητικών διαδηλωτών και να βάλουν τέλος σε κινητοποιήσεις μηνών, με τους διαδηλωτές να ζητούν την απομάκρυνση της κυβερνώσας ελίτ του Ιράκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/dpa/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM