Ιράκ: Βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ - Πραγματικά πυρά και δακρυγόνα

Ιράκ: Βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ - Πραγματικά πυρά και δακρυγόνα Facebook Twitter
EPA
0

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στο βασικό σημείο διαδηλώσεων στην πλατεία Ταχρίρ της Βαγδάτης, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών και δακρυγόνων εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, που έχουν κατασκηνώσει εκεί εδώ και μήνες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, όμως τουλάχιστον 7 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με την αστυνομία νωρίτερα σήμερα, αναφέρουν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και γιατροί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αριθμός των διαδηλωτών που τραυματίστηκαν ανέρχεται σε 27. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν, αφού οι αρχές άρχισαν να απομακρύνουν τσιμεντένια οδοφράγματα κοντά στην πλατεία Ταχρίρ και κατά μήκος τουλάχιστον μιας κεντρικής γέφυρα στον ποταμό Τίγρη στη Βαγδάτη.

Στην πόλη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, οι δυνάμεις ασφαλείας εφόρμησαν εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ δυνάμεις αναπτύχθηκαν για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν εκεί ξανά. Η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 16 διαδηλωτές, σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ιράκ: Βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ - Πραγματικά πυρά και δακρυγόνα Facebook Twitter
EPA

Με τις επιχειρήσεις αυτές φαίνεται πως οι αρχές επιχειρούν να διαλύσουν κάθε καθιστική διαμαρτυρία αντικυβερνητικών διαδηλωτών και να βάλουν τέλος σε κινητοποιήσεις μηνών, με τους διαδηλωτές να ζητούν την απομάκρυνση της κυβερνώσας ελίτ του Ιράκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/dpa/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM