Κύπρος: Γκάφα της κυβέρνησης «έδωσε» στην Τουρκία απόρρητα στοιχεία για τις γεωτρήσεις

Κύπρος: Γκάφα της κυβέρνησης «έδωσε» στην Τουρκία απόρρητα στοιχεία για τις γεωτρήσεις Facebook Twitter
«Γκάφα» έδωσε στην Τουρκία απόρρητα στοιχεία για την κυπριακή ΑΟΖ (Πηγή φωτό EPA)
1

Οι λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης της Κύπρου ήταν τελικά, όπως φαίνεται, ο λόγος που έφτασαν στα χέρια της Τουρκίας απόρρητα δεδομένα μελετών, που περιελάμβαναν τοποθεσίες και προοπτικές γεωτρητικών στόχων στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ.

Εν μέσω σεναρίων για πιθανή υποκλοπή μελετών από την Τουρκία- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος είχε αναφερθεί σε αυτό, μιλώντας για την παρουσία του τουρκικού πλοίου γεωτρύπανου Γιαβούζ στο τεμάχιο 8- το Τμήμα Περιβάλλοντος ξεκαθάρισε τελικά τι έχει συμβεί.

Έτσι, παραδέχθηκε ότι το 2017 είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο ολοκληρωμένες μελέτες της ΕΝΙ, τις οποίες «κατέβασε» αργότερα. Επιχειρώντας να εξηγήσει πώς έγινε αυτό, το Τμήμα Περιβάλλοντος έδωσε αλληλοσυγκρουόμενες εξηγήσεις.

Ο διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζηπαναγιώτου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πολίτη είπε: «Το 2017, μια περιβαλλοντική μελέτη της ΕΝΙ, ενώ είχε συμφωνηθεί με όλους από πριν, να υπάρχει μια εκτελεστική περίληψη, η οποία να μην περιέχει στοιχεία λεπτομερή, κάποιο λάθος έγινε και παραδόθηκε από την εταιρεία, το ανάποδο αντίγραφο».

Όμως, σε δηλώσεις του σε άλλη εκπομπή είπε ότι «Μέχρι το 2017 γίνονταν στο διαδίκτυο αναρτήσεις ολόκληρων των εκθέσεων και από το 2018 γίνονται αναρτήσεις μόνο της σύνοψης των εκθέσεων».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, απέδωσε σε γλωσσικό ατόπημα τα περί υποκλοπής δεδομένων που είχε αναφέρει. «Το όλο θέμα δημιουργήθηκε από ένα γλωσσικό ατόπημα, όταν χρησιμοποίησα τη λέξη "υποκλοπή", η οποία και σαφώς ήταν λανθασμένη. Έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία υπόνοια ή ανησυχία για διαρροή όποιων πληροφοριών από τις δύο αδειοδοτημένες εταιρείες, ΕΝΙ και Total», δήλωσε.


Με πληροφορίες από το sigmalive

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια