Τραγωδία στην Τσεχία - Οκτώ νεκροί μετά από φωτιά σε κέντρο ΑμεΑ

Τραγωδία στην Τσεχία - Οκτώ νεκροί μετά από φωτιά σε κέντρο ΑμεΑ Facebook Twitter
Τουλάχιστον οκτώ οι νεκροί της φωτιάς σε ίδρυμα ΑμεΑ στην Τσεχία
0

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε ίδρυμα για ανθρώπους με αναπηρία στην Τσεχία, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων στη δημόσια τσεχική τηλεόραση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ίδρυμα στο οποίο ζουν κυρίως άνδρες με διανοητικές και άλλες αναπηρίες στην πόλη Βέιπερτι, στο βορειοδυτικό τμήμα της Τσεχίας, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολύνεκρα δυστυχήματα, που προκλήθηκαν από πυρκαγιά, στη χώρα. Το 2010 εννέα άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πράγα που χρησιμοποιούσαν άστεγοι, ενώ το 1995 οκτώ άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην τσεχική πρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις μίλησε για "μια τρομερή τραγωδία", σημειώνοντας σε μήνυμά του στο Twitter ότι η αστυνομία και η πυροσβεστική κατέβαλαν τις μέγιστες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα λίγο πριν από τις 05:00 πμ τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος). Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο και να την σβήσουν μέσα σε λίγες ώρες.

Η εφημερίδα Dennik N έγραψε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα δωμάτιο και ότι τα περισσότερα από τα θύματα πέθαναν από την εισπνοή καπνού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM