Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα σαμποτάρει την ειρηνευτική προσπάθεια για τη Λιβύη -Με την επίσκεψη Χάφταρ

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα σαμποτάρει την ειρηνευτική προσπάθεια για τη Λιβύη -Με την επίσκεψη Χάφταρ Facebook Twitter
«Μάταιες οι προσπάθειες της Ελλάδας», λέει ο Τσαβούσογλου (Πηγή φωτό EPA)
2

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι σαμποτάρει την ειρηνευτική προσπάθεια για τη Λιβύη, με την πρόσκληση στον Χαλίφα Χάφταρ.

Ο Τσαβούσογλου απάντησε στις δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν ενεργεί για να στραφεί εναντίον της Τουρκίας, αλλά για να εξυπηρετήσει το εθνικό και ευρωπαϊκό συμφέρον και για να εξυπηρετήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

«Η πρόσκληση του Χάφταρ στην Αθήνα και η επισήμανση της εθνικής ατζέντας σαμποτάρουν τις προσπάθειες να επέλθει η ειρήνη στη Λιβύη», ανέφερε στην απάντησή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. «Θα θέλαμε να θυμίσουμε στους Έλληνες φίλους μας ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες», πρόσθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επιπλέον, επιτέθηκε τόσο στην Αθήνα όσο και στην Λευκωσία, επαναλαμβάνοντας τα περί «μαξιμαλιστικών διεκδικήσεων» στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ σημείωσε ότι ενεργούν στη λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου». «Πίσω από αυτό είναι οι προσπάθειες να επιβάλλουν στη Λιβύη διεκδικήσεις επί των θαλασσίων περιοχών», συνεχίζει ο Τσαβούσογλου, που κατηγορεί την Ελλάδα ότι τα τελευταία χρόνια χάραξε νότια της Κρήτης αδειοδοτημένες περιοχές προκειμένου να γίνουν έρευνες για πετρέλαιο και υδρογονάνθρακες, με τρόπο που «αποτελεί σφετερισμό των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Λιβύης».

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια