Με μία σειρά από φωτογραφίες και μία «ευχή» που περιλάμβανε και την ελληνική θέση περί ακύρωσης των τουρκολιβυκών μνημονίων αποχαιρέτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τον Χαλίφα Χάφταρ.

 

Λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του Λίβυου στρατάρχη από την Αθήνα και εν όψει της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη, ο υπουργός Εξωτερικών πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία σειρά από φωτογραφίες από την επίσκεψη του επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).

 

«Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Στρατάρχη Χάφταρ με την ενθάρρυνση να επιτύχει την κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη, την αποκατάσταση της ασφάλειας στη χώρα, την απομάκρυνση των μισθοφόρων και την αναγνώριση της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων ανάμεσα στην Τουρκία και στην κυβέρνηση Σάρατζ», έγραψε ο κ. Δένδιας, σε ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.

 

 

Ο κ. Χάφταρ αναχώρησε από την Αθήνα και αύριο αναμένεται να παρευρεθεί στη διάσκεψη της γερμανικής πρωτεύουσας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Λίβυος στρατάρχης είχε συναντήσεις τόσο με τον κ. Δένδια, όσο και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σ'αυτήν, ο κ. Χάφταρ ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την κατάσταση στην Λιβύη και για τις επιδιώξεις του ενόψει της Διάσκεψης του Βερολίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χάφταρ έκανε λόγο για αντιπαραγωγικό ρόλο που διαδραματίζουν οι έξωθεν παρεμβάσεις στην χώρα του, σε στρατιωτικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, τονίζοντας πως ο λιβυκός λαός πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του μέσω μιας πανεθνικής συνέλευσης, χωρίς αποκλεισμούς.