Η Louis Vuitton έκανε την έκπληξη –Αγόρασε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο

Η Louis Vuitton έκανε την έκπληξη –Αγόρασε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο Facebook Twitter
Η Louis Vuitton απέκτησε το 2ο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο (Πηγή φωτό EPA)
0

H Louis Vuitton αγόρασε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο, ένα ακόμη σημάδι για τις φιλοδοξίες που έχει για την αγορά κοσμημάτων.


Το διαμάντι- 1.758 καρατίων- είχε βρεθεί στην Μποτσουάνα τον περασμένο Απρίλιο. Είναι σκούρου χρώματος και έχει περίπου το μέγεθος από ένα μπαλάκι του τένις. Η εταιρεία εξορύξεων που το βρήκε, Lucara Diamond, το ονόμασε «Sewelo», που σημαίνει «σπάνιο εύρημα», στη γλώσσα Τσουάνα.


Τώρα, η βελγική HB θα συνεργαστεί με τη Louis Vuitton προκειμένου να κοπεί σε μικρότερα διαμάντια το Sewelo. Η Louis Vuitton δεν αποκάλυψε πόσο κόστισε το διαμάντι, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος, Μάικλ Μπερκ, έκανε λόγο για εκατομμύρια. «Κάποιοι από τους ανταγωνιστές μου, πιστεύω, θα εκπλαγούν με την αγορά. Κανένας δεν περίμενε να δώσουμε τέτοια έμφαση στα πολυτελή κοσμήματα. Πιστεύω αυτό θα ξυπνήσει τη βιομηχανία», συμπλήρωσε.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Louis Vuitton έκανε σαφείς τις προθέσεις της να μπει στην αγορά των πολυτελών κοσμημάτων, όταν απέκτησε την Tiffany & Co. Το Sewelo είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί ποτέ, μετά το Cullinan Diamond των 3.106 καρατίων. Αυτό είχε εντοπιστεί στη Νότια Αφρική το 1905, κόπηκε σε μικρότερα κομμάτια, κάποια από τα οποία κοσμούν το βρετανικό στέμμα.

Με πληροφορίες από CNN, NYT

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM