Η Louis Vuitton εξαγόρασε τα διάσημα κοσμηματοπωλεία Tiffany & Co

Η Louis Vuitton εξαγόρασε τα διάσημα κοσμηματοπωλεία Tiffany & Co Facebook Twitter
0

O μεγαλύτερος όμιλος πολυτελών ειδών παγκοσμίως εξαγόρασε την γνωστή αλυσίδα κοσμημάτων Tiffany & Co για περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι δύο όμιλοι αναφέρουν πως «κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Tiffany από τον LVMH στην τιμή των 135 δολαρίων ανά μετοχή. Η συναλλαγή αποτιμά την Tiffany σε περίπου 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια».

Η συμφωνία δίνει στον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της LVMH, Μπερνάρ Αρνό μεγαλύτερο μερίδιο σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της βιομηχανίας. Όπως τόνισε ο ίδιος, το Tiffany «είχε μια ασυναγώνιστη κληρονομιά» και ταίριαζε με τα υπόλοιπα brands του, Louis Vuitton και Bulgari.

Οι πωλήσεις κοσμημάτων της διάσημου αμερικανικού κοσμηματοπωλείου έχουν καταγράψει πτώση, με τους τουρίστες να δίνουν λιγότερα χρήματα αλλά και λόγω του ισχυρού αμερικανικού δολαρίου. 

Η εταιρία Tiffany & Co έγινε παγκοσμίως διάσημη μέσα από την ταινία «Breakfast at Tiffany's» του 1961 με πρωταγωνίστρια της Όντρεϊ Χέπμπορν. Ιδρύθηκε το 1837 και σήμερα απασχολεί 14.000 άτομα, λειτουργώντας περίπου 300 καταστήματα.

Η Louis Vuitton εξαγόρασε τα διάσημα κοσμηματοπωλεία Tiffany & Co Facebook Twitter

Ο Μπερνάρ Αρνό επιθυμούσε να αποκτήσει την επιχείρηση από τότε που αγόρασε το brand της Bulgari το 2011 έναντι 5.2 δισεκ. δολαρίων. Η εξαγορά του Tiffany είναι η μεγαλύτερη συμφωνία της LVMH.

«Τρέφουμε τεράστιο σεβασμό και θαυμασμό για το Tiffany και σκοπεύουμε να εξελίξουμε το κόσμημα με την ίδια αφοσίωση και δέσμευση που δείχνουμε σε καθένα από τα brands μας. Είμαστε περήφανοι που αποκτήσαμε το Tiffany και ανυπομονούμε να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή του για πολλούς αιώνες», δήλωσε ο Μπερνάρ Αρνό.

Η LVMH διαθέτει 75 brands, 156.000 υπαλλήλους και ένα δίκτυο περισσότερων από 4.590 καταστημάτων. Σύμφωνα με την συμβουλευτική Bain & Co, το κόσμημα ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς τομείς στην βιομηχανία πολυτελών ειδών το 2018.

Η Louis Vuitton εξαγόρασε τα διάσημα κοσμηματοπωλεία Tiffany & Co Facebook Twitter

Ο γαλλικός όμιλος είχε αρχικά προτείνει στις 15 Οκτωρίου 120 δολάρια ανά μετοχή της Tiffany, η οποία είναι γνωστή για τις βέρες και τα διαμάντια της, πριν ανεβάσει αυτή την πρόταση σε περίπου 130 δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Αυτή η τελευταία προσφορά είχε παρακινήσει την Tiffany να αποκαλύψει τους λογαριασμούς της στον LVMH, ο οποίος τελικά αποφάσισε να προτείνει 135 δολάρια ανά μέτοχή της Tiffany.

Κατά το οικονομικό έτος 2018, ο όμιλος του Μπερνάρ Αρνό έκανε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό ρεκόρ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια.

Με πληροφορίες από BBC, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM