Οι καπνοί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία έφθασαν πάνω από τη Χιλή και την Αργεντινή

Οι καπνοί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία έφθασαν πάνω από τη Χιλή και την Αργεντινή Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Οι καπνοί από τις πυρκαγιές που μαίνονται επί μήνες στην Αυστραλία, αφού διένυσαν πάνω από 12.000 χιλιόμετρα στον Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκονται πλέον πάνω από τη Χιλή και την Αργεντινή, ανακοίνωσαν χθες οι μετεωρολογικές υπηρεσίες των δύο χωρών.

Στην αρχή της ημέρας, φαινόταν σαν «ο ήλιος να έχει πιο κόκκινο (χρωματικό) τόνο», λόγω «του νέφους καπνού που προέρχεται από τις πυρκαγιές» στην Αυστραλία, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πατρίσιο Ούρα, ανώτερο στέλεχος του μετεωρολογικού ινστιτούτου της Χιλής. Το νέφος καπνού βρίσκεται σε υψόμετρο 6.000 μέτρων και δεν αναμένεται κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο να το κάνει να χάσει ύψος και να πλησιάσει την επιφάνεια της Γης, σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (SMN) της Αργεντινής έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες που εικονίζουν το νέος καπνού που «μεταφέρεται από μετωπικά συστήματα που κινούνται από δυσμάς προς ανατολάς». Πάντως η SMN δεν αναμένει «καμία αληθινά σημαντική» συνέπεια από το νέφος καπνών αυτό, πέραν του ότι «ο ήλιος θα είναι λίγο πιο κοκκινωπός».

Οι καπνοί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία έφθασαν πάνω από τη Χιλή και την Αργεντινή Facebook Twitter
Άποψη της πρωτεύουσας της Χιλής, Σαντιάγο. 06.01.2020ΕΡΑ

Η εταιρεία METSUL, η οποία πουλάει υπηρεσίες πρόγνωσης καιρού σε όλη την περιοχή, εκτίμησε πως οι καπνοί μπορεί να φθάσουν μέχρι τη νότια Βραζιλία. Η Αυστραλία πλήττεται μετά τον Σεπτέμβριο από γιγαντιαίας έκτασης πυρκαγιές, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 24 ανθρώπους και έχουν μετατρέψει σε στάχτες μια έκταση χονδρικά ίση με αυτή του νησιού της Ιρλανδίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση Τραμπ με τα ΜΜΕ: Αρνούνται να υπογράψουν τους νέους κανόνες του Πενταγώνου

Διεθνή / Κλιμακώνεται η σύγκρουση Τραμπ με τα ΜΜΕ: Αρνούνται να υπογράψουν τους νέους κανόνες του Πενταγώνου

Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να κινούνται ελεύθερα στο Πεντάγωνο χωρίς συνοδεία - Ο υπουργός Άμυνας διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλεί διαπιστεύσεις δημοσιογράφων
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί οκτώ σοροί, ενώ το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η όχι πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Διεθνή / Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Νέα έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκαλύπτει πως η Δύση περιορίζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ποινικοποιώντας τις φιλοπαλαιστινιακές φωνές σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Ξεκινά τώρα το δεύτερο στάδιο» της συμφωνίας για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / Τραμπ για Γάζα: Ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της συμφωνίας - «Αν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί, θα την αφοπλίσουμε εμείς»

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ προβλέπει τη δημιουργία μιας Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, αραβικών και διεθνών εταίρων
LIFO NEWSROOM