Δραματική προειδοποίηση από τον Αυστραλό πρωθυπουργό: Οι φωτιές ίσως να μαίνονται για μήνες ακόμα

Δραματική προειδοποίηση από τον Αυστραλό πρωθυπουργό: Οι φωτιές ίσως να μαίνονται για μήνες ακόμα Facebook Twitter
2

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον προειδοποίησε πως οι φονικές πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα του ίσως συνεχίσουν να καίνε για μήνες.

Ο ίδιος ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας υπηρεσίας επαναφοράς που θα συνδράμει όσους πληγέντες έχασαν σπίτια και επιχειρήσεις στις φλόγες.

Εν είδει προαναγγελίας για το ότι ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη, ο Μόρισον τόνισε πως οι φωτιές ίσως εξακολουθήσουν να μαίνονται για μήνες ακόμα ενώ η νεοσυσταθείσα υπηρεσία ενδεχομένως θα βρίσκεται σε λειτουργεία για τα επόμενα δύο χρόνια.

Δραματική προειδοποίηση από τον Αυστραλό πρωθυπουργό: Οι φωτιές ίσως να μαίνονται για μήνες ακόμα Facebook Twitter

Δραματική προειδοποίηση από τον Αυστραλό πρωθυπουργό: Οι φωτιές ίσως να μαίνονται για μήνες ακόμα Facebook Twitter

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη στιγμή εκδήλωσης των πυρκαγιών, τον Σεπτέμβριο. Αυτό το Σαββατοκύριακο δε, η ποιότητα του αέρα στην πρωτεύουσα Καμπέρα καταγράφηκε ως η χειρότερη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ίδιος ο Μόρισον, πάντως, βρίσκεται στο επίκεντρο μαζικών επικρίσεων ως «απών» στην εθνική αυτή τραγωδία που έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους και την αποτέφρωση δεκάδων εκατομμυρίων στρεμμάτων γης.

Δραματική προειδοποίηση από τον Αυστραλό πρωθυπουργό: Οι φωτιές ίσως να μαίνονται για μήνες ακόμα Facebook Twitter

Οι πολίτες κατηγορούν τον Μόρισον πως έκανε διακοπές στη Χαβάη τον περασμένο μήνα, ενώ η Αυστραλία ήταν στο πρώιμο στάδιο μιας από τις πιο καταστροφικές περιόδους πυρκαγιών. Αλλά η οργή εναντίον του Μόρισον έχει ρίζες στην ευρύτερη πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός και αφορά όχι μόνο την ατελέσφορη απάντησή του στις πυρκαγιές, αλλά και το ότι είναι αρνητής της κλιματικής αλλαγής.

Ο Μόρισον έχει υποβαθμίσει τη σχέση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων περιβαλλοντικών συνθηκών της Αυστραλίας, ακόμα και όταν η χώρα είχε ζήσει το πιο καυτό και ξηρό έτος. Έχει επίσης κατηγορηθεί πως αγνοεί τις εκκλήσεις να τερματίσει την εξόρυξη άνθρακα, δίνοντας προτεραιότητα στα οικονομικά συμφέροντα και δείχνοντας αφοσίωση σε ένα ισχυρό λόμπι. Επιπλέον αντιτάχθηκε στη φορολόγηση των εκπομπών αερίων ή στη λήψη άλλων σημαντικών βημάτων για τη μείωση τους, αν και η πλειοψηφία των Αυστραλών λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει ισχυρότερη δράση.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς αντιμετωπίζουν 5 ευρωπαϊκές πόλεις το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Αυτοκίνητο / Πώς αντιμετωπίζουν 5 ευρωπαϊκές πόλεις το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Η μείωση της κυκλοφορίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους στα κέντρα των πόλεων αποτελούν πλέον προτεραιότητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως επιβεβαιώνεται στις περιπτώσεις του Βερολίνου, της Κοπεγχάγης, του Παρισιού, της Βαρκελώνης και του Λονδίνου.
ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ
Explainer: Είναι όντως εγκληματίας πολέμου ο 21χρονος Ρώσος που καταδικάστηκε με ισόβια χθες;

Διεθνή / Explainer: Είναι όντως εγκληματίας πολέμου ο 21χρονος Ρώσος που καταδικάστηκε σε ισόβια χθες;

Με αφορμή την ποινή ισοβίων σε 21χρονο Ρώσο στρατιώτη που δολοφόνησε άμαχο, ας δούμε λίγο τι θεωρείται έγκλημα πολέμου και ποια η διαδικασία δίωξης ενός τέτοιου εγκλήματος
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
"Δραματική προειδοποίηση από τον Αυστραλό πρωθυπουργό: Οι φωτιές ίσως να μαίνονται για μήνες ακόμα" Πηγή: www.lifo.grΠροφανώς, του λείπουν φορολογικά έσοδα και καίει ο προβοκάτορας όλη την χώρα για να εισπράξει.Αλλά και αυτοί οι Αυστραλοί, τι ηλίθιοι που δεν το έχουν καταλάβει !Να τους στείλουμε τον σχολιαστή Trayana να τους ανοίξει τα μάτια επιτέλους !Σοβαρά μιλώντας, θλίβομαι για τα ανθρώπινα θύματα, τα μισό δις - σύμφωνα με την ΕΡΤ - ζώα (ερπετά-πτηνά-θηλαστικά) που επίσης έχουν καεί και τα 50 εκατ. στρέμματα γης που έγιναν στάχτη.Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί να συμβεί κάτι τόσο μεγάλης έκτασης στα χάλια που είμαστε.Για αυτό, Πολιτεία και πολίτες, εύχομαι να είμαστε σε επαγρύπνηση και πρόληψη, όσο μπορούμε.Έτσι μπορεί να μειώσουμε τις πιθανότητες για ασύμμετρες καταστροφές και να αφήσουμε τους / τις Trayana να συνωμοσιολογούν ανεύθυνα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ