Νέα επιδρομή στη Βαγδάτη με έξι νεκρούς - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ την εμπλοκή τους

Νέα επιδρομή στη Βαγδάτη με έξι νεκρούς - Διαψεύδουν οι ΗΠΑ την εμπλοκή τους Facebook Twitter
Δεν υπήρξε νέα αμερικανική επιδρομή στο Ιράκ, λένε οι Αμερικανοί - EPA/APXEIOY
0

Σύγχυση επικρατεί εδώ και αρκετές ώρες με το νέο πλήγμα με νεκρούς στη Βαγδάτη, το οποίο οι ΗΠΑ διαψεύδουν.

Λίγο μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα κι έπειτα από τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί που απειλεί με ανάφλεξη την ευρύτερη Μέση Ανατολή, το Reuters - επικαλούμενο ιρανική στρατιωτική πηγή - μετέδωσε πως μια αυτοκινητοπομπή φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής έγινε στόχος αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να σκοτωθούν.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, δύο από τα τρία οχήματα του κονβόι τυλίχθηκαν στις φλόγες ενώ μέσα τους βρέθηκαν έξι άνθρωποι απανθρακωμένοι. Άλλοι τρεις τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με το Associated Press, οι νεκροί της επιδρομής ήταν πέντε.


Όπως τόνισαν αξιωματούχοι του Πενταγώνου στο Newsweek, η επίθεση έγινε κατά των Ταξιαρχιών Imam Ali, μία πολιτοφιλακή σιιτών Ιρακινών με διασυνδέσεις με το Ιράν, και «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κατέληξε στο θάνατο του ηγέτη των ταξιαρχιών». Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν πως επρόκειτο για αμερικανική επιχείρηση.

Ωστόσο, όπως δήλωσε αργότερα Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί στο AP, το πλήγμα δεν έφερε την υπογραφή των Αμερικανών.

Μετά από ώρες συγκεχυμένων πληροφοριών και παρότι τόσο φιλοϊρανική οργάνωση Λαϊκές Δυνάμεις Κινητοποίησης όσο και η κρατική ιρακινή τηλεόραση επιμένουν για την επιδρομή και την αμερικανική ταυτότητά της, οι Αμερικανοί εξέδωσαν ανακοίνωση πως δεν υπήρξε αεροπορική επιδρομή με θύματα κοντά στο στάδιο Τατζ της Βαγδάτης.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters, AP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM