Πάπας: Απομακρύνετε τα κινητά τηλέφωνα από τα οικογενειακά τραπέζια και μιλήστε μεταξύ σας

Πάπας: Απομακρύνετε τα κινητά τηλέφωνα από τα οικογενειακά τραπέζια και μιλήστε μεταξύ σας Facebook Twitter
EPA
1

Ο Πάπας Φραγκίσκος την Κυριακή κάλεσε τους πιστούς να απομακρύνουν τα κινητά τους τηλέφωνα από τα οικογενειακά γεύματα, να δώσουν έμφαση στην επικοινωνία μεταξύ τους και να μην ξεχνάνε να μιλάνε κατά τη διάρκεια των γευμάτων με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, ο Πάπας, ζήτησε από τους πιστούς να μιλάνε ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια των γευμάτων αντί να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, αναφέροντας ως παράδειγμα σωστής οικογένειας, τον Ιησού, τη Μαρία και τον Ιωσήφ.

«Προσεύχονταν, εργάζονταν και επικοινωνούσαν μεταξύ τους», είπε ο Πάπας στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. «Αναρωτιέμαι αν εσείς, στην οικογένειά σας, γνωρίζετε πώς να επικοινωνείτε ή είστε σαν αυτά τα παιδιά, που κατά τη διάρκεια του φαγητού, μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο... υπάρχει ησυχία αλλά κανείς δεν επικοινωνεί», είπε ο Πάπας.

Πρέπει να επαναφέρουμε την επικοινωνία στις οικογένειές μας, πρόσθεσε ο Πάπα κατά την ομιλία του ενώπιον των πιστών στο Βατικανό. «Πατέρες, γονείς, παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες, αδελφοί και αδελφές, αυτό είναι ένα καθήκον που πρέπει να αναλάβετε σήμερα, την ημέρα της Αγίας Οικογένειας».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM