Πρωτοχρονιά με νέες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

Πρωτοχρονιά με νέες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ Facebook Twitter
EPA
0

Ένας από τους βασικούς διοργανωτές των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, το Μέτωπο Πολιτικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση την πρωτοχρονιά.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας τα Χριστούγεννα. Με το σύνθημα «Θυμηθείτε τις δεσμεύσεις μας, Είμαστε ενωμένοι», οι διοργανωτές σχεδιάζουν απογευματινή πορεία στο κέντρο της πόλης, για την οποία μένει να δοθεί η σχετική άδεια από τις αρχές.

Σήμερα σε διάφορα σημεία της πόλης υπήρχαν μικρές ομάδες των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών, αλλά οι διαδηλώσεις αναμένεται να είναι πιο περιορισμένες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με την αστυνομία, έως αργά χθες (τοπική ώρα), είχαν συλληφθεί 23 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται πως οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ ακύρωσαν το καθιερωμένο και δημοφιλές πρωτοχρονιάτικο σόου με πυροτεχνήματα για λόγους ασφαλείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM