Προκαλεί ο Ερντογάν: Υπέγραψα τη συμφωνία με την Λιβύη – Την στέλνουμε στον ΟΗΕ

Προκαλεί ο Ερντογάν: Υπέγραψα τη συμφωνία με την Λιβύη – Την στέλνουμε στον ΟΗΕ Facebook Twitter
EPA
3

Κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ανακοίνωσε πως υπέγραψε την επίμαχη συμφωνία με τη Λιβύη και τα αρμόδια όργανα θα στην αποστείλουν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. 

«Υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβύη και τη στείλαμε στα Ηνωμένα Έθνη. Θα διατηρήσουμε την ίδια αποφασιστική στάση στο θέμα της Λιβύης. Το παιχνίδι που είχε εγκαθιδρυθεί στη Μεσόγειο, χάλασε με αυτή τη συμφωνία» ανέφερε σχετικά ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδη» την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη. 

Λίγο πριν τις δηλώσεις Ερντογάν είχε προηγηθεί ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου που, απατώντας σε ερώτηση στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη, για το κατά πόσο η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη, κατά τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε: « Στην Κύπρο έχουμε πει πως δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες και προτείνουμε τα έσοδα να μοιραστούν μέσω επιτροπής. Εμείς αυτό το δηλώσαμε στους Ελληνοκύπριους, στην Ελλάδα στην ΕΕ και στον ΟΗΕ. ( Στην ανατολική Μεσόγειο) εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι αυτά»

Όπως είπε ο ίδιος, η Τουρκία επιθυμεί να μην υλοποιούνται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τα όποια μελλοντικά έσοδα να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί. «Εμείς αυτό το προωθήσαμε στους Ε/Κ, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους. Αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι».

H τουρκική Εθνοσυνέλευση επικύρωσε τη συμφωνία την περασμένη Πέμπτη, με 293 ψήφους. Υπέρ ψήφισαν τέσσερα κόμματα, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και το Καλό Κόμμα (ΙΥΙ Parti).

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Βρετανός σκιέρ που έγραψε στο χιόνι «F*** ICE» δέχεται απειλές θανάτου

Διεθνή / Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Βρετανός σκιέρ που έγραψε στο χιόνι «F*** ICE» δέχεται απειλές για τη ζωή του

«Θεωρώ σημαντικό να λέμε αυτό που αισθανόμαστε, να υπερασπιζόμαστε όσα πιστεύουμε και να στεκόμαστε απέναντι στην αδικία», είπε σε νέα ανάρτησή του ο Gus Kenworthy
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Να τον χαιρόμαστε τον εμφανέστατα ανίκανο και επικίνδυνο πρωθυπουργό μας!!Την ώρα που οι Τούρκοι ετοιμάζονται μεθοδικότατα να αλωνίσουν την ελληνική επικράτεια, ο Κούλης:Α) αντί να στελεχώσει το Υπουργείο Εξωτερικών με την ελίτ των αποτελεσματικότερων και ευφυέστερων Ελλήνων, τοποθέτησε τον φιλαράκο του με μαϊμού προσόντα!!Β) αντί να απελάσει και τον Τούρκο πρεσβευτή, για κάποιον ανεξήγητο λόγο τον κρατά στην Αθήνα λες και τη «συμφωνία» την επικύρωσε το Λιβυκό Κοινοβούλιο κι όχι το Τούρκικο,Γ) αντί να πάρει κι αυτός κι ο ανεκδιήγητα στυλάκι ντεκόρ Πάκης σβάρνα όλες τις χώρες της υφηλίου ενεργοποιώντας όλες τις πρεσβείες δομώντας την διπλωματική αντίσταση στα τούρκικα σχέδια, κάθονται …στ’ αυγά τους,Δ) αντί να απαιτήσει 1) άμεση παράδοση Νατοϊκών αντιπυραυλικών κι αντιαεροπορικών οπλικών συστημάτων σε όλα τα νησιά ξεκινώντας από Καστελόριζο, 2) ένταξη της Τουρκίας σε καθεστώς κράτους τρομοκράτη για τη χώρα, 3) πάγωμα ενταξιακών διαδικασιών στην ΕΕ και ευρωπαϊκών οικονομικών ροών κάθε είδους προς την Τουρκία, δηλώνει ευτυχής με τα τζάμπα μπλα μπλα των ξένων!!Αναρωτιέμαι τι κάνουν, αν μη ποιοι άλλοι, οι λοιποί Νεοδημοκράτες.
Το θέμα με τέτοια ζητήματα είναι ότι δεν υπάρχουν τζάμπα μαγκιες, διότι τα πάντα πληρώνονται. Αν πρόσεξες και λοιπά κόμματα τηρούν πολύ υπεύθυνη στάση σε αυτό το θέμα.
Ο Κούλης κυβερνά. Όχι οι άλλοι. Και δεν είπα πως οι άλλοι είναι ικανότεροι του Κούλη. Άλλωστε σίγουρα δεν είναι το ίδιο ενημερωμένοι.Δεν είναι θέμα «δεν μ’ αρέσει ο ένας επειδή μ’ αρέσει ο άλλος».