Προκαλεί ο Ερντογάν: Υπέγραψα τη συμφωνία με την Λιβύη – Την στέλνουμε στον ΟΗΕ

Προκαλεί ο Ερντογάν: Υπέγραψα τη συμφωνία με την Λιβύη – Την στέλνουμε στον ΟΗΕ Facebook Twitter
EPA
3

Κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ανακοίνωσε πως υπέγραψε την επίμαχη συμφωνία με τη Λιβύη και τα αρμόδια όργανα θα στην αποστείλουν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. 

«Υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβύη και τη στείλαμε στα Ηνωμένα Έθνη. Θα διατηρήσουμε την ίδια αποφασιστική στάση στο θέμα της Λιβύης. Το παιχνίδι που είχε εγκαθιδρυθεί στη Μεσόγειο, χάλασε με αυτή τη συμφωνία» ανέφερε σχετικά ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδη» την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη. 

Λίγο πριν τις δηλώσεις Ερντογάν είχε προηγηθεί ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου που, απατώντας σε ερώτηση στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη, για το κατά πόσο η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη, κατά τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε: « Στην Κύπρο έχουμε πει πως δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες και προτείνουμε τα έσοδα να μοιραστούν μέσω επιτροπής. Εμείς αυτό το δηλώσαμε στους Ελληνοκύπριους, στην Ελλάδα στην ΕΕ και στον ΟΗΕ. ( Στην ανατολική Μεσόγειο) εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι αυτά»

Όπως είπε ο ίδιος, η Τουρκία επιθυμεί να μην υλοποιούνται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τα όποια μελλοντικά έσοδα να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί. «Εμείς αυτό το προωθήσαμε στους Ε/Κ, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους. Αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι».

H τουρκική Εθνοσυνέλευση επικύρωσε τη συμφωνία την περασμένη Πέμπτη, με 293 ψήφους. Υπέρ ψήφισαν τέσσερα κόμματα, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και το Καλό Κόμμα (ΙΥΙ Parti).

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Να τον χαιρόμαστε τον εμφανέστατα ανίκανο και επικίνδυνο πρωθυπουργό μας!!Την ώρα που οι Τούρκοι ετοιμάζονται μεθοδικότατα να αλωνίσουν την ελληνική επικράτεια, ο Κούλης:Α) αντί να στελεχώσει το Υπουργείο Εξωτερικών με την ελίτ των αποτελεσματικότερων και ευφυέστερων Ελλήνων, τοποθέτησε τον φιλαράκο του με μαϊμού προσόντα!!Β) αντί να απελάσει και τον Τούρκο πρεσβευτή, για κάποιον ανεξήγητο λόγο τον κρατά στην Αθήνα λες και τη «συμφωνία» την επικύρωσε το Λιβυκό Κοινοβούλιο κι όχι το Τούρκικο,Γ) αντί να πάρει κι αυτός κι ο ανεκδιήγητα στυλάκι ντεκόρ Πάκης σβάρνα όλες τις χώρες της υφηλίου ενεργοποιώντας όλες τις πρεσβείες δομώντας την διπλωματική αντίσταση στα τούρκικα σχέδια, κάθονται …στ’ αυγά τους,Δ) αντί να απαιτήσει 1) άμεση παράδοση Νατοϊκών αντιπυραυλικών κι αντιαεροπορικών οπλικών συστημάτων σε όλα τα νησιά ξεκινώντας από Καστελόριζο, 2) ένταξη της Τουρκίας σε καθεστώς κράτους τρομοκράτη για τη χώρα, 3) πάγωμα ενταξιακών διαδικασιών στην ΕΕ και ευρωπαϊκών οικονομικών ροών κάθε είδους προς την Τουρκία, δηλώνει ευτυχής με τα τζάμπα μπλα μπλα των ξένων!!Αναρωτιέμαι τι κάνουν, αν μη ποιοι άλλοι, οι λοιποί Νεοδημοκράτες.
Το θέμα με τέτοια ζητήματα είναι ότι δεν υπάρχουν τζάμπα μαγκιες, διότι τα πάντα πληρώνονται. Αν πρόσεξες και λοιπά κόμματα τηρούν πολύ υπεύθυνη στάση σε αυτό το θέμα.
Ο Κούλης κυβερνά. Όχι οι άλλοι. Και δεν είπα πως οι άλλοι είναι ικανότεροι του Κούλη. Άλλωστε σίγουρα δεν είναι το ίδιο ενημερωμένοι.Δεν είναι θέμα «δεν μ’ αρέσει ο ένας επειδή μ’ αρέσει ο άλλος».