Γαλλία: Δημοψήφισμα για το Airbnb υπόσχεται η δήμαρχος του Παρισιού

Γαλλία: Δημοψήφισμα για το Airbnb υπόσχεται η δήμαρχος του Παρισιού Facebook Twitter
0

Δημοψήφισμα για τις σωστές συνθήκες χρήσης της Airbnb δεσμεύεται να διοργανώσει η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

Ειδικότερα, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, που βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή της το 2020, δεσμεύεται να «διοργανώσει αμέσως μετά τις εκλογές δημοψήφισμα για να καθοριστούν οι σωστές συνθήκες χρήσης της Airbnb», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης Εμανουέλ Γκρεγκουάρ αργά χθες στο γαλλικό ραδιόφωνο.

«Η δήμαρχος αναλαμβάνει τη δέσμευση να διοργανώσει ένα δημοψήφισμα για τους Παριζιάνους, αμέσως μετά τις εκλογές, πιθανόν το καλοκαίρι, προκειμένου, σε διαβούλευση με αυτούς, να καθοριστούν οι σωστές συνθήκες χρήσης της Airbnb. Και το ερώτημα θα τεθεί σε κάθε διοικητικό διαμέρισμα, διότι προφανώς η πραγματικότητα δεν είναι η ίδια σε κάθε διαμέρισμα», διευκρίνισε ο Γκρεγκουάρ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό franceinfo. «Δεν είμαστε επί της αρχής αντίθετοι στην Airbnb αλλά η δήμαρχος είναι αποφασισμένη να το καταστήσει κεντρικό ζήτημα της εκστρατείας», πρόσθεσε.

Η δήμαρχος του Παρισιού αναφέρθηκε στο ζήτημα της συμφωνίας χορηγίας μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων και της Airbnb, λέγοντας ότι η εταιρία βραχυπρόθεσμης μίσθωσης οδηγεί τους εργαζομένους έξω από την αγορά κατοικίας, όπως μετέδωσαν σήμερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Η Ινταλγκό έγραψε επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ αναφορικά με την 9ετή συμφωνία βάσει της οποίας η Airbnb θα προσφέρει καταλύματα για πέντε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ινταλγκό είπε στον Μπαχ ότι του γράφει για να ενημερώσει την ΔΟΕ για τους «κινδύνους και τις επιπτώσεις» της συμφωνίας με την Airbnb, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde, που επικαλείται το περιεχόμενο της επιστολής.

«Με το αποκλείει ένα σημαντικό αριθμό ακινήτων στο Παρίσι, η Airbnb συμβάλλει στην αύξηση των τιμών για στέγαση και επιδεινώνει την έλλειψη στέγασης στην αγορά ακινήτων προς ενοικίαση, τιμωρώντας όλους τους Παριζιάνους και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη», ανέφερε η Ινταλγκό στην επιστολή της σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde. Τα βραχυπρόθεσμα ενοικιαστήρια μέσω της Airbnb μπορούν να «προκαλέσουν ενόχληση για τους κατοίκους, να αποσταθεροποιήσουν το τοπικό εμπόριο και να αποτελέσουν σκληρό ανταγωνισμό για τα παραδοσιακά ξενοδοχεία», ανέφερε η Ινταλγκό στην επιστολή της.

Η Airbnb που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο έχει καταγράψει ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει γίνει ένας από τους βασικούς παίκτες στην ενοικίαση καταλυμάτων. Ωστόσο σε κάποιες πόλεις συναντά αντιδράσεις, με τους τοπικούς αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο τις τιμές και να μετατρέψει σε απλούς κοιτώνες τις άλλοτε ζωντανές γειτονιές της πόλης, όπου πολλά από τα ακίνητα έχουν μετατραπεί σε χώρους βραχυπρόθεσμης μίσθωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Διεθνή / «Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στο Λονδίνο αποφασισμένος να δώσει την τελική δικαστική μάχη απέναντι στα βρετανικά ταμπλόιντ, σε μια υπόθεση που σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς σύγκρουσής του με τον Τύπο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τις Αρχές

Δύο άτομα που συνελήφθησαν, εκ των οποίων μία16χρονη, κατήγγειλαν σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΤΡΑΜΠ ΡΩΣΙΑ ΔΑΣΜΟΙ ΕΕ

Διεθνή / Τραμπ για Γροιλανδία: «Τώρα είναι η ώρα και θα γίνει» – Στόχος η απομάκρυνση της ρωσικής απειλής

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025 πως δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την «ιδιοκτησία» της Γροιλανδίας
THE LIFO TEAM