Γαλλία: Δημοψήφισμα για το Airbnb υπόσχεται η δήμαρχος του Παρισιού

Γαλλία: Δημοψήφισμα για το Airbnb υπόσχεται η δήμαρχος του Παρισιού Facebook Twitter
0

Δημοψήφισμα για τις σωστές συνθήκες χρήσης της Airbnb δεσμεύεται να διοργανώσει η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

Ειδικότερα, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, που βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή της το 2020, δεσμεύεται να «διοργανώσει αμέσως μετά τις εκλογές δημοψήφισμα για να καθοριστούν οι σωστές συνθήκες χρήσης της Airbnb», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης Εμανουέλ Γκρεγκουάρ αργά χθες στο γαλλικό ραδιόφωνο.

«Η δήμαρχος αναλαμβάνει τη δέσμευση να διοργανώσει ένα δημοψήφισμα για τους Παριζιάνους, αμέσως μετά τις εκλογές, πιθανόν το καλοκαίρι, προκειμένου, σε διαβούλευση με αυτούς, να καθοριστούν οι σωστές συνθήκες χρήσης της Airbnb. Και το ερώτημα θα τεθεί σε κάθε διοικητικό διαμέρισμα, διότι προφανώς η πραγματικότητα δεν είναι η ίδια σε κάθε διαμέρισμα», διευκρίνισε ο Γκρεγκουάρ στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό franceinfo. «Δεν είμαστε επί της αρχής αντίθετοι στην Airbnb αλλά η δήμαρχος είναι αποφασισμένη να το καταστήσει κεντρικό ζήτημα της εκστρατείας», πρόσθεσε.

Η δήμαρχος του Παρισιού αναφέρθηκε στο ζήτημα της συμφωνίας χορηγίας μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων και της Airbnb, λέγοντας ότι η εταιρία βραχυπρόθεσμης μίσθωσης οδηγεί τους εργαζομένους έξω από την αγορά κατοικίας, όπως μετέδωσαν σήμερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Η Ινταλγκό έγραψε επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ αναφορικά με την 9ετή συμφωνία βάσει της οποίας η Airbnb θα προσφέρει καταλύματα για πέντε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ινταλγκό είπε στον Μπαχ ότι του γράφει για να ενημερώσει την ΔΟΕ για τους «κινδύνους και τις επιπτώσεις» της συμφωνίας με την Airbnb, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde, που επικαλείται το περιεχόμενο της επιστολής.

«Με το αποκλείει ένα σημαντικό αριθμό ακινήτων στο Παρίσι, η Airbnb συμβάλλει στην αύξηση των τιμών για στέγαση και επιδεινώνει την έλλειψη στέγασης στην αγορά ακινήτων προς ενοικίαση, τιμωρώντας όλους τους Παριζιάνους και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη», ανέφερε η Ινταλγκό στην επιστολή της σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde. Τα βραχυπρόθεσμα ενοικιαστήρια μέσω της Airbnb μπορούν να «προκαλέσουν ενόχληση για τους κατοίκους, να αποσταθεροποιήσουν το τοπικό εμπόριο και να αποτελέσουν σκληρό ανταγωνισμό για τα παραδοσιακά ξενοδοχεία», ανέφερε η Ινταλγκό στην επιστολή της.

Η Airbnb που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο έχει καταγράψει ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει γίνει ένας από τους βασικούς παίκτες στην ενοικίαση καταλυμάτων. Ωστόσο σε κάποιες πόλεις συναντά αντιδράσεις, με τους τοπικούς αξιωματούχους να υποστηρίζουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο τις τιμές και να μετατρέψει σε απλούς κοιτώνες τις άλλοτε ζωντανές γειτονιές της πόλης, όπου πολλά από τα ακίνητα έχουν μετατραπεί σε χώρους βραχυπρόθεσμης μίσθωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM