Κονγκό: Ραδιόφωνο που μάχεται κατά του Έμπολα αναστέλλει τη λειτουργία του υπό τον φόβο αντιποίνων

Κονγκό: Ραδιόφωνο που μάχεται κατά του Έμπολα αναστέλλει τη λειτουργία του υπό τον φόβο αντιποίνων Facebook Twitter
EPA
0

Τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός που συμμετέχει στη μάχη κατά της επιδημίας του ιού Έμπολα στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ανακοίνωσε ότι σταματά να εκπέμπει υπό τον φόβο αντιποίνων που έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε έναν δημοσιογράφο του.

«Από τον προηγούμενο μήνα δεχόμαστε όλοι απειλές. Αποφασίσαμε να διακόψουμε την εκπομπή του ραδιοφώνου μας», δήλωσε ο Ζοέλ Μουσαβούλι διευθυντής του κοινοτικού ραδιοφώνου Lwemba στην περιοχή Μαμπάσα της επαρχία Ιτούρι. «Είμαστε θύματα της ίδιας μας της δέσμευσης υπέρ της ευαισθητοποίησης κατά της διάδοσης του ιού Έμπολα. Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο μας επιβουλεύονται οι πολιτοφύλακες», πρόσθεσε.

Στις 2 Νοεμβρίου ένας εργαζόμενος στον ραδιοφωνικό σταθμό, ο Πάπι Μαχάμπα, δολοφονήθηκε στο σπίτι του από αγνώστους. Η σύζυγός του τραυματίστηκε και το σπίτι του πυρπολήθηκε από τους ίδιους δράστες. Ο διευθυντής του σταθμού Lwemba από την πλευρά του κατήγγειλε ότι έχει γλιτώσει από δύο απόπειρες απαγωγής.

Η διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού εξέφρασε την απογοήτευσή της για την αδράνεια των αρχών και πρόσθεσε ότι θα επαναλειτουργήσει «μετά την αποκατάσταση της κρατικής εξουσίας στην περιοχή».

Από τον Σεπτέμβριο πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στην περιοχή της Μαμπάσα έχουν αποφασίσει να αναστείλουν τη μετάδοση προγραμμάτων που αφορούν την καταπολέμηση του ιού εξαιτίας της εχθρότητας μεγάλου μέρους του πληθυσμού, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης του Τύπου OLPA.

Η ΛΔ Κονγκό αντιμετωπίζει μια επιδημία του ιού Έμπολα από την 1η Αυγούστου 2018, η οποία πλήττει απομονωμένες περιοχές στις επαρχίες Βόρειο Κίβου, Νότιο Κίβου και Ιτούρι. Η επιδημία μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.193 ανθρώπων σε σύνολο 3.287 κρουσμάτων, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Η επιδημία τείνει να σταθεροποιηθεί, δηλαδή να επιβραδυνθεί, καθώς στον τελευταίο απολογισμό δεν υπάρχουν νέα κρούσματα και νέοι θάνατοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM