Αναστασιάδης: Έχουν τεθεί οι βασικές προϋποθέσεις για τους όρους αναφοράς ενόψει της τριμερούς

Αναστασιάδης: Έχουν τεθεί οι βασικές προϋποθέσεις για τους όρους αναφοράς ενόψει της τριμερούς Facebook Twitter
EPA
0

Ότι έχουν τεθεί οι βασικές προϋποθέσεις ενόψει της τριμερούς συνάντησης του προέδρου της Κύπρου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι έχουν τεθεί οι βασικές προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους όρους αναφοράς κατά την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του 6ου ετήσιου μνημόσυνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, στην Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε εξάλλου ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ να βρίσκεται στην Κύπρο πριν από τις 25 Νοεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί η τριμερής στο Βερολίνο.

Ερωτηθείς σε σχέση με τις προσδοκίες του από την τριμερή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι έχουν τεθεί οι βασικές προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και τους όρους αναφοράς. «Πέραν τούτου, η οποιαδήποτε απόπειρα να επιβληθεί εκ των προτέρων ή να δοθεί απάντηση εκ των προτέρων για θέματα που πρέπει να συζητηθούν στο τραπέζι του διαλόγου, το θεωρώ ότι θα ήταν αδιανόητο και ως απόπειρα και ως πολιτική ενέργεια, είτε από πλευράς μας, είτε από πλευράς των Τουρκοκυπρίων» πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις του ΑΚΕΛ, ότι εγείρει ζητήματα που ακυρώνουν συγκλίσεις και βρίσκονται εκτός του πλαισίου Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μια συμβουλή θα ήθελα να δώσω προς το ΑΚΕΛ. Επιτέλους ας συναισθανθεί ότι εκφράζει και τους Ελληνοκύπριους. Τίποτα πέραν αυτού».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στον αείμνηστο πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλάυκο Κληρίδη, λέγοντας ότι «τιμούμε σήμερα τον ηγέτη που άφησε το στίγμα του για τον πατριωτικό διεκδικητικό ρεαλισμό που τον διέκρινε, τον πραγματισμό που ήταν χαρακτηριστικά ενός πολιτικού με όραμα». «Τιμούμε τον άνθρωπο που άφησε γενικότερα το στίγμα του σαν ένας πολιτικός ήθους και ιδιαίτερα προσωπικά τιμώ τον πολιτικό μου μέντορα, τον πολιτικό μου πατέρα» κατέληξε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM