Χιλή: Στους 12 οι νεκροί από τις ταραχές

Χιλή: Στους 12 οι νεκροί από τις ταραχές Facebook Twitter
EPA
0

Στους 12 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τις ταραχές στη Χιλή.

Ειδικότερα, ο απολογισμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους εν μέσω των διαδηλώσεων, των ταραχών, των λεηλασιών και των εμπρησμών καταστημάτων στη Χιλή αυξήθηκε στους 12 το βράδυ της Δευτέρας, καθώς εξέπνευσε ένας νεαρός άνδρας τον οποίο χτύπησε φορτηγό του στρατού στη διάρκεια της καταστροφής των εγκαταστάσεων μιας εταιρείας στο λιμάνι της πόλης Ταλκαουάνο.

Στα επεισόδια, τα πιο σοβαρά στη χώρα της Λατινικής Αμερικής μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας, έχουν επίσης τραυματιστεί 239 πολίτες, οκτώ εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι τραυματίες στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας είναι περίπου 50, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν χθες βράδυ οι υπουργοί Υγείας και Εσωτερικών της κυβέρνησης του συντηρητικού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας της Χιλής, του Σαντιάγο, όπου ζουν περίπου 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι, επιβλήθηκε για τρίτη συνεχόμενη νύχτα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 της Δευτέρας ως τις 06:00 σήμερα Τρίτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM