Νικητές αλλά «λαβωμένοι» οι Φιλελεύθεροι του Τρουντό - Θα αναγκαστούν να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας

Νικητές αλλά «λαβωμένοι» οι Φιλελεύθεροι του Τρουντό - Θα αναγκαστούν να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας Facebook Twitter
0

Οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τρουντό θα κερδίσουν τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Δευτέρα στη χώρα και θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση, η οποία όμως θα είναι μειοψηφική, σύμφωνα με προβλέψεις και στατιστικές προβολές καναδικών τηλεοπτικών δικτύων.

Σύμφωνα με τα μεγαλύτερα γαλλόφωνα και αγγλόφωνα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, οι Φιλελεύθεροι δεν θα διατηρήσουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο στην Οτάβα.

Μέχρι στιγμής, οι Φιλελεύθεροι του Τρουντό προηγούνται σε 145 από τις 338 εκλογικές περιφέρειες έναντι 106 των Συντηρητικών του Άντριου Σιρ, με το 18% του συνόλου των ψήφων να έχει καταμετρηθεί ως τις 05:35 [ώρα Ελλάδας], κατά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή.

Το όριο για την εξασφάλιση πλειοψηφίας στη Βουλή των Κοινοτήτων στην Οτάβα είναι οι 170 έδρες. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Μπλοκ Κεμπεκουά των αυτονομιστών με 33 έδρες, ενώ 20 εξασφαλίζει το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα (ΝΔΚ, κεντροαριστερά). Οι προβλέψεις αυτές μεταδόθηκαν αφού έκλεισαν όλα τα εκλογικά τμήματα στη χώρα. Οι Φιλελεύθεροι είχαν αναδειχθεί στην εξουσία το 2015 εξασφαλίζοντας 177 έδρες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM