Πώς το Άμστερναμ θα γίνει σε λίγο ακόμη πιο ακριβό για όλους τους τουρίστες

Πώς το Άμστερναμ θα γίνει σε λίγο ακόμη πιο ακριβό για όλους τους τουρίστες Facebook Twitter
1

Το Άμστερνταμ έχει ήδη έναν από τους υψηλότερους τουριστικούς φόρους στην Ευρώπη, αλλά σε λίγο θα γίνει ακόμη πιο ακριβόw προορισμός.


Από το επόμενο έτος, το Άμστερνταμ θα ζητά περισσότερα χρήματα από τους επισκέπτες του, φτάνοντας ενδεχομένως το να γίνει η πόλη με τον υψηλότερο τουριστικό φόρο στην Ευρώπη. Η ολλανδική πρωτεύουσα θα προσθέσει εισφορά 3 ευρώ ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση, για ταξιδιώτες σε ξενοδοχεία. Αυτό το ποσό έρχεται να προστεθεί στο ήδη εφαρμοστέο 7% που χρεώνεται για την τιμή του ξενοδοχείου.

Αυτό σημαίνει πως ένα απλό ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ θα έχει υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση ακόμη και από τα κορυφαία ξενοδοχεία πέντε αστέρων σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο Tim Fairhurst, διευθυντής της πολιτικής για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουρισμού (ETOA), δήλωσε στο CNN ότι κατά πάσα πιθανότητα το χαράτσι θα καταστήσει το Άμστερνταμ την πόλη με τον υψηλότερο φόρο μίας ημέρας στην Ευρώπη.


Στο Βερολίνο, ο τουριστικός φόρος είναι 5%. Η Ρώμη έχει σήμερα τον υψηλότερο φόρο επί των σταθερών τιμών στην Ευρώπη, με 7 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Το Ντόρτμουντ στη Γερμανία έχει το υψηλότερο ποσοστό τουριστικού φόρου, στο 7,5% του κόστους ενός δωματίου. 


Τα παιδιά κάτω των 16 ετών απαλλάσσονται από τη νέα εισφορά του Άμστερνταμ και τα κάμπινγκ θα χρεώνουν μόνο 1 ευρώ ανά ενήλικα.
Και αν επιλέξετε να μείνετε σε ένα Airbnb, μην νομίζετε ότι θα γλιτώσετε την αύξηση, γιατί ο υφιστάμενος φόρος θα αυξηθεί στο 10% της ενοικίασής σας.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM