Πώς το Άμστερναμ θα γίνει σε λίγο ακόμη πιο ακριβό για όλους τους τουρίστες

Πώς το Άμστερναμ θα γίνει σε λίγο ακόμη πιο ακριβό για όλους τους τουρίστες Facebook Twitter
1

Το Άμστερνταμ έχει ήδη έναν από τους υψηλότερους τουριστικούς φόρους στην Ευρώπη, αλλά σε λίγο θα γίνει ακόμη πιο ακριβόw προορισμός.


Από το επόμενο έτος, το Άμστερνταμ θα ζητά περισσότερα χρήματα από τους επισκέπτες του, φτάνοντας ενδεχομένως το να γίνει η πόλη με τον υψηλότερο τουριστικό φόρο στην Ευρώπη. Η ολλανδική πρωτεύουσα θα προσθέσει εισφορά 3 ευρώ ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση, για ταξιδιώτες σε ξενοδοχεία. Αυτό το ποσό έρχεται να προστεθεί στο ήδη εφαρμοστέο 7% που χρεώνεται για την τιμή του ξενοδοχείου.

Αυτό σημαίνει πως ένα απλό ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ θα έχει υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση ακόμη και από τα κορυφαία ξενοδοχεία πέντε αστέρων σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο Tim Fairhurst, διευθυντής της πολιτικής για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουρισμού (ETOA), δήλωσε στο CNN ότι κατά πάσα πιθανότητα το χαράτσι θα καταστήσει το Άμστερνταμ την πόλη με τον υψηλότερο φόρο μίας ημέρας στην Ευρώπη.


Στο Βερολίνο, ο τουριστικός φόρος είναι 5%. Η Ρώμη έχει σήμερα τον υψηλότερο φόρο επί των σταθερών τιμών στην Ευρώπη, με 7 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Το Ντόρτμουντ στη Γερμανία έχει το υψηλότερο ποσοστό τουριστικού φόρου, στο 7,5% του κόστους ενός δωματίου. 


Τα παιδιά κάτω των 16 ετών απαλλάσσονται από τη νέα εισφορά του Άμστερνταμ και τα κάμπινγκ θα χρεώνουν μόνο 1 ευρώ ανά ενήλικα.
Και αν επιλέξετε να μείνετε σε ένα Airbnb, μην νομίζετε ότι θα γλιτώσετε την αύξηση, γιατί ο υφιστάμενος φόρος θα αυξηθεί στο 10% της ενοικίασής σας.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM