Σκότωσε τον εκατομμυριούχο πατέρα του όταν του μείωσε το χαρτζιλίκι

Σκότωσε τον εκατομμυριούχο πατέρα του όταν του μείωσε το χαρτζιλίκι Facebook Twitter
2

Ένας 34χρονος άνδρας καταδικάστηκε την Παρασκευή σε ισόβια, στις ΗΠΑ, για την εν ψυχρώ δολοφονία του πατέρα του.

Οι ένορκοι βρήκαν ένοχο τον Thomas Gilbert Jr. που, τον Ιανουάριο του 2015, πυροβόλησε στο κεφάλι τον εύπορο πατέρα του, προσπαθώντας στη συνέχεια να «σκηνοθετήσει» μια δήθεν αυτοκτονία του θύματός του. Eίχε προηγηθεί έντονη διαφωνία των δύο ανδρών για τα οικονομικά.

Ο 70χρονος εκατομμυριούχος και ιδρυτής ενός fund, Gilbert Sr, βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, και το σκηνικό θύμιζε αυτοκτονία. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο πατέρας του δράστη είχε μειώσει το εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι του 34χρονου από 1.000 δολάρια στα 300 δολάρια, μόλις λίγες ώρες πριν ο τελευταίος εισβάλει στο σπίτι του και τον δολοφονήσει. Εκείνη την περίοδο, ο νέος άνδρας και απόφοιτος του Πρίνστον ήταν άνεργος.

«Ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να "ενηλικιωθεί", να μεγαλώσει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας. «Όταν ο πατέρας του προσπάθησε να τον ωθήσει προς αυτή την κατεύθυνση μειώνοντας το χαρτζιλίκι του, ο δράστης "απασφάλισε"». Μιλώντας στο περιοδικό People το 2015, ένας φίλος του δράστη τον είχε περιγράψει ως έναν άνδρα με πολλά προβλήματα: «Ο Τόμι είχε ότι θα μπορούσες να ζητήσεις. Σπουδές σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ivy League, ένα σπίτι στα Hamptons, ήταν μέλος σε ιδιωτικές λέσχες και κλαμπ. Όμως τίποτα από αυτά δεν είχε σημασία γιατί ήταν ψυχικά άρρωστος».

Η σύζυγος του θύματος, Shelley Gilbert, είχε ζητήσει από την έδρα να επιβάλλει στον Gilbert Jr. τη μικρότερη δυνατή ποινή: «Το έχω πει πολλές φορές στο δικαστήριο, προσπαθούσαμε να βάλουμε τον Τόμι στο νοσοκομείο τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι πολύ άρρωστος και έχει το ακαταλόγιστο. Χρειάζεται να μπει σε νοσοκομείο, αν είχε μπει νωρίτερα, ο σύζυγός μου θα ήταν ακόμα ζωντανός». 

Το δικαστήριο του Μανχάταν επέβαλε τελικά στο 34χρονο ισόβια κάθειρξη και, όπως μεταδίδουν οι New York Times, θα έχει δικαίωμα να βγει με αναστολή μόλις συμπληρώσει 30 χρόνια μέσα στη φυλακή. 

Με πληροφορίες από ABC, New York Times και People

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια