Αγκόλα: Συγκινημένος, ο πρίγκιπας Χάρι ακολουθεί τα βήματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα - Περπάτησε σε δρόμο, πρώην ναρκοπέδιο

Αγκόλα: Συγκινημένος, ο πρίγκιπας Χάρι ακολουθεί τα βήματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα - Περπάτησε σε δρόμο, πρώην ναρκοπέδιο Facebook Twitter
0

Το έργο της μητέρας του, Νταϊάνα, τίμησε με «αίσθημα συγκίνησης» ο πρίγκιπας Χάρι  στην Αγκόλα, περπατώντας στον ίδιο δρόμο, ένα πρώην ναρκοπέδιο, που είχε επισκεφτεί η πριγκίπισσα της Ουαλίας το 1997.

«Η μητέρα μου περπάτησε σε αυτό το ναρκοπέδιο» που είναι πλέον ένας «πολυσύχναστος δρόμος» στο Χουάμπο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγκόλας, δήλωσε ο δούκας του Σάσεξ, την πέμπτη ημέρα της επίσημης περιοδείας του στη νότια Αφρική. «Νιώθω συγκίνηση που περπατώ στα βήματα της μητέρας μου» σε αυτόν τον δρόμο, ο οποίος έχει ονομαστεί Πριγκίπισσα Νταϊάνα, πρόσθεσε ο πρίγκιπας. «Εξακολουθούν και υπάρχουν περισσότερα από 1000 ναρκοπέδια» στην Αγκόλα και «αναρωτιέμαι, εάν εκείνη βρισκόταν στη ζωή, εάν θα μας απασχολούσε ακόμη αυτό». «Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι εκείνη θα το είχε τελειώσει» υπογράμμισε.

Λίγους μήνες μετά την επίσκεψή της στην Αγκόλα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Τότε, ο Χάρι ήταν 12 ετών. 

«Ας αφήσουμε αυτά τα όπλα στα βιβλία της ιστορίας, μια και καλή» προέτρεψε σήμερα ο 35χρονος Χάρι. Η μητέρα του είχε αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στις προσπάθειες για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού. Η φωτογραφία της, ενώ φορούσε ένα γιλέκο προστασίας και ειδικό κράνος, ενώ περπατούσε στο ναρκοπέδιο του Χουάμπο, είναι εμβληματική του σκοπού που υπερασπιζόταν.

Μετά τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα και την Αγκόλα, ο δούκας του Σάσεξ αναμένεται να επισκεφθεί το Μαλάουι προτού πάει στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου θα βρίσκεται η σύζυγός του Μέγκαν με τον γιο τους Άρτσι. Η επίσημη περιοδεία τους θα τελειώσει στις 2 Οκτωβρίου. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ