Αυστραλία: Η Καμπέρα είναι η πρώτη πόλη που νομιμοποίησε την κάνναβη για προσωπική χρήση

Αυστραλία: Η Καμπέρα είναι η πρώτη πόλη που νομιμοποίησε την κάνναβη για προσωπική χρήση Facebook Twitter
EPA
0

Η Καμπέρα, είναι η πρώτη πόλη στην Αυστραλία που νομιμοποίησε τη κατοχή, χρήση και καλλιέργεια κάνναβης για προσωπική χρήση, μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Οι βουλευτές της Επικράτειας Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (ACT) υιοθέτησαν νομοσχέδιο που επιτρέπει στους πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω να έχουν στην κατοχή τους έως 50 γραμμάρια κάνναβης κατ' άτομο και το πολύ τέσσερα φυτά ανά νοικοκυριό για προσωπική κατανάλωση.

Ο νέος νόμος, ο οποίος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τις 31 Ιανουαρίου 2020, καθιστά την ACT την πρώτη από τις έξι Πολιτείες και τις δύο Επικράτειες της Αυστραλίας που νομιμοποιεί την κάνναβη για προσωπική χρήση.

Η κάνναβη παραμένει απαγορευμένη ουσία βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας της Αυστραλίας και ο νέος νόμος έρχεται σε σύγκρουση με τους εθνικούς νόμους περί ναρκωτικών που έχουν ψηφιστεί από το κοινοβούλιο της χώρας και απαγορεύουν την κατοχή μαριχουάνας.

Η γειτονική Νέα Ζηλανδία θα διεξαγάγει την ερχόμενη χρονιά δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM