Αυστραλία: Η Καμπέρα είναι η πρώτη πόλη που νομιμοποίησε την κάνναβη για προσωπική χρήση

Αυστραλία: Η Καμπέρα είναι η πρώτη πόλη που νομιμοποίησε την κάνναβη για προσωπική χρήση Facebook Twitter
EPA
0

Η Καμπέρα, είναι η πρώτη πόλη στην Αυστραλία που νομιμοποίησε τη κατοχή, χρήση και καλλιέργεια κάνναβης για προσωπική χρήση, μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Οι βουλευτές της Επικράτειας Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (ACT) υιοθέτησαν νομοσχέδιο που επιτρέπει στους πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω να έχουν στην κατοχή τους έως 50 γραμμάρια κάνναβης κατ' άτομο και το πολύ τέσσερα φυτά ανά νοικοκυριό για προσωπική κατανάλωση.

Ο νέος νόμος, ο οποίος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τις 31 Ιανουαρίου 2020, καθιστά την ACT την πρώτη από τις έξι Πολιτείες και τις δύο Επικράτειες της Αυστραλίας που νομιμοποιεί την κάνναβη για προσωπική χρήση.

Η κάνναβη παραμένει απαγορευμένη ουσία βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας της Αυστραλίας και ο νέος νόμος έρχεται σε σύγκρουση με τους εθνικούς νόμους περί ναρκωτικών που έχουν ψηφιστεί από το κοινοβούλιο της χώρας και απαγορεύουν την κατοχή μαριχουάνας.

Η γειτονική Νέα Ζηλανδία θα διεξαγάγει την ερχόμενη χρονιά δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM