Κάνναβη: Τα υπέρ και τα κατά στην υγεία μας

Αν και έχει χρησιμοποιηθεί, για χιλιάδες χρόνια, ως φάρμακο η κάνναβη είναι παράνομη σε πολλές χώρες λόγω των αμφιλεγόμενων επιδράσεων της στην υγεία μας

LIFOTEAM,

Η κάνναβη είναι η παράνομη ουσία που χρησιμοποιείται περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμφισβήτητα, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες. Η κάνναβη ή αλλιώς μαριχουάνα προέρχεται από συγκεκριμένα τμήματα του φυτού Cannabis sativα.

 

Τα λουλούδια και τα φύλλα του φυτού περιέχουν χημικά συστατικά, τα λεγόμενα κανναβινοειδή με κυριότερο εκπρόσωπο τη δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλη ή Δ9- THC.

 

Η κάνναβη είχε χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς για χιλιάδες χρόνια αλλά μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960, η χρήση της κρίθηκε παράνομη σε πολλές χώρες.


Στις αρνητικές επιδράσεις της κάνναβης περιλαμβάνεται η πρόκληση καρδιακών προσβολών, η μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων και η στασιμότητα της ανάπτυξη του εγκεφάλου.

 

Αντίθετα, οι υποστηρικτές της αναφέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για την μείωση των επιληπτικών κρίσεων, την ανακούφιση από χρόνιους πόνους αλλά και την πρόληψη της ναυτίας που προκαλείται από τις χημειοθεραπείες.

 

Lifo Picks