Brexit: Έγινε το πρώτο βήμα για την αναβολή - Νέα κοινοβουλευτική ήττα για Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Έγινε το πρώτο βήμα για την αναβολή - Νέα κοινοβουλευτική ήττα για Μπόρις Τζόνσον Facebook Twitter
0

Ο νόμος για την αναβολή του Brexit πέρασε το πρώτο κρίσιμο στάδιο και έλαβε το πρώτο «ναι» της Βουλής των Κοινοτήτων, με 329 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 300 να ψηφίζουν κατά.

Στην επόμενη φάση οι βουλευτές μπορούν να προτείνουν τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο πριν κατατεθεί προς ψήφιση.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μπορίς Τζόνσον ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου, αφού υπέστη ταπεινωτική ήττα στο κοινοβούλιο χθες, από βουλευτές όλων των κομμάτων που επιδιώκουν να εμποδίσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, κάτι που ο ίδιος απορρίπτει ως απόπειρα «παράδοσης» στην ΕΕ.

Σήμερα στο κοινοβούλιο, ο Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την ταπεινωτική κοινοβουλευτική ήττα του Βρετανού πρωθυπουργού χθες. 

Αποκάλεσε «κότα» τον επικεφαλής των Εργατικών, καλώντας τον, ταυτόχρονα, να συμφωνήσει με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στις 15 Οκτωβρίου για να αφήσει τους Βρετανούς να αποφασίσουν για το νόμο που μπλοκάρει το Brexit χωρίς συμφωνία.

«Βλέπω μόνο μια κότα σε αυτό το κοινοβούλιο και κάθεται απέναντί μου», είπε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στον Κόρμπιν, ενώ πρόσθεσε: «Αφήστε τον κόσμο να αποφασίσει τι επιπτώσεις έχει η στάση του στη διαπραγματευτική θέση της χώρας, με το να έχουμε γενικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM