Πρόωρες εκλογές εξετάζει ο Τζόνσον εάν η Βουλή μπλοκάρει το Brexit χωρίς συμφωνία

Πρόωρες εκλογές εξετάζει ο Τζόνσον εάν η Βουλή μπλοκάρει το Brexit χωρίς συμφωνία Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Μπόρις Τζόνσον θα κινηθεί για να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 14 Οκτωβρίου στην περίπτωση που οι βουλευτές μπλοκάρουν την επιλογή ενός Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε μια ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν αύριο επί ενός σχεδίου που θα δίνει στα μέλη του κοινοβουλίου, που είναι αντίθετα στη στρατηγική Brexit του Τζόνσον, τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ατζέντας. Έπειτα θα επιδιώξουν να περάσουν ένα νομοσχέδιο που θα τον εξαναγκάζει να ζητήσει νέα αναβολή της αποχώρησης από την ΕΕ. Εάν η ομάδα αυτή των βουλευτών πετύχει τον στόχο της, η πηγή τόνισε ότι ο Τζόνσον θα καταθέσει τότε πρόταση στη βουλή για τη διεξαγωγή εκλογών.

«Οι βουλευτές θα βρεθούν αύριο αντιμέτωποι με μια πολύ απλή επιλογή καθώς ψηφίζουν. Αν ψηφίσουν να δώσουν στον Μπόρις Τζόνσον την ευκαιρία να διαπραγματευτεί...αυτή θα είναι καλύτερη ευκαιρία για την Βρετανία να πετύχει μια συμφωνία», ανέφερε η πηγή. «Αλλά, αν ψηφίσουν αύριο να οδηγήσουν σε ναυάγιο την διαπραγματευτική διαδικασία, να αντιταχθούν στο να δώσουν στην Βρετανία τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί μια συμφωνία, τότε θα πρέπει επίσης να σκεφτούν τι επακολουθεί».

Η ψηφοφορία επί μιας πρότασης για διεξαγωγή εκλογών, αν αυτή κατατεθεί, αναμένεται να γίνει την Τετάρτη και θα απαιτεί πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής των Κοινοτήτων για να περάσει. Αν εγκριθεί, οι εκλογές πιθανώς να γίνουν στις 14 Οκτωβρίου, τόνισε η πηγή.

Πρόσθεσε ότι μολονότι ο Τζόνσον δεν επιθυμεί εκλογές, οι βουλευτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα είναι η συνέπεια της απόφασής τους να ψηφίσουν ενάντια στην κυβέρνηση αύριο Τρίτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM