Στο Τέξας εκτελέστηκε ένας άνδρας, 48 ετών, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον φόνο μιας 19χρονης φοιτήτριας.

 

Ο 48χρονος Λάρι Σουέρινγκεν αρνούνταν μέχρι τέλους την ενοχή του. Το περιστατικό για το οποίο είχε καταδικαστεί συνέβη τον Δεκέμβριο του 1998, όταν η φοιτήτρια εξαφανίστηκε. Περίπου ένα μήνα μετά βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας σε δάσος του Τέξας. Το 2000 ο Σουέρινγκεν κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή, τον  βιασμό και τη δολοφονία της Μελίσα Τρότερ.  

 

 O Σουέρινγκεν εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση. Τα τελευταία του λόγια ήταν «Θεέ μου συγχώρεσε τους, δεν ξέρουν τι κάνουν». 

 

H εκτέλεση του Σουέρινγκεν είχε αναβληθεί έως τώρα 5 φορές. 

 

Οι δικηγόροι του υποστήριζαν πως τα επιστημονικά στοιχεία, ανάμεσα τους και DNA που βρέθηκε κάτω από τα νύχια του θύματος και το οποίο δεν άνηκε στον Σουέρινγκεν, θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει στην αθώωση του. Όμως οι εισαγγελικές αρχές επέμεναν πως τα στοιχεία αποδείκνυαν την ενοχή του. Λένε πως το DNA θα μπορούσε να προέλθει από αλλοίωση των στοιχείων. 

 

«Δεν έχω υπάρξει ποτέ πιο σίγουρη για την ενοχή του Λάρι Σουέρινγκεν από ό,τι είμαι σήμερα», λέει η Κέλι Μπλάκμπερν η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση από το 2010. «Σήμερα δεν εκτελείται ένας αθώος άνθρωπος. Εκτελείται ο άνθρωπος που απήγαγε, βίασε και σκότωσε τη Μελίσα Τρότερ», τόνισε πριν την εκτέλεση, 

 

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή ο Σουέρινγκεν ήταν ο 12ος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε φέτος στις ΗΠΑ.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr