Amazon: Αντιδράσεις για τις νέες συσκευασίες της εταιρείας - Δεν είναι ανακυκλώσιμες

Amazon: Αντιδράσεις για τις νέες συσκευασίες της εταιρείας - Δεν είναι ανακυκλώσιμες Facebook Twitter
1

Η Amazon δέχεται σφοδρή κριτική από περιβαλλοντικές ομάδες και πελάτες της στη Βρετανία μετά το λανσάρισμα μιας νέας σειράς συσκευασιών από πλαστικό, οι οποίες δεν είναι ανακυκλώσιμες. 

Ενώ τα σουπερμάρκετ και γενικότερα οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου μειώνουν τη χρήση πλαστικού μίας χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου ξεκίνησε να αποστέλλει τα μικρά αντικείμενα μέσα σε πλαστικούς φακέλους. Η συγκεκριμένη επιλογή φαίνεται πως έχει να κάνει με τη δυνατότητα που θα έχει έτσι κάθε φορτηγό να μεταφέρει περισσότερα δέματα. 

Στη Βρετανία, αυτή η νέα τακτική της εταιρείας προκαλεί αντιδράσεις. Η Άντριαν Φλέτσερ, από τη Γλασκόβη είναι ανάμεσα σε όσους διαμαρτυρήθηκαν προς την εταιρεία. Θεώρησε τη συγκεκριμένη κίνηση ένα «μεγάλο πισωγύρισμα» στη μάχη κατά του πλαστικού. 

«Ο άνδρας μου είναι ανάπηρος και βασιζόμαστε πολύ στην Amazon και σε άλλες εταιρείες που κάνουν διανομές κατ΄οίκον. Το προηγούμενο διάστημα οι μικρές παραγγελίες μας έφθαναν σπίτι μέσα σε χαρτονένιες συσκευασίες, εύκολα ανακυκλώσιμες. Όμως εδώ και μερικούς μήνες η Amazon ξεκίνησε να χρησιμοποιεί πλαστικούς φακέλους. Προσπαθώ να ανακυκλώνω με συνέπεια όλες τις συσκευασίες, όμως δεν μπορώ να το κάνω σε αυτή την περίπτωση», λέει. «Τους ζήτησα να μην στέλνουν τις παραγγελίες μου σε πλαστικές συσκευασίες όμως με αγνόησαν». προσθέτει.

Πιστεύεται πως η Amazon στέλνει περίπου 4 με 5 δισεκατομμύρια δέματα σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Τον Φεβρουάριο δημοσίευμα της Washington Post είχε αναφέρει πως οι νέοι φάκελοι της Amazon έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα σε κέντρα ανακύκλωσης στις ΗΠΑ καθώς οι πελάτες λανθασμένα τους έριχναν σε κάδους ανακύκλωσης. 

H Amazon ερωτήθηκε για το θέμα από τον Guardian. «Η αποστολή μας είναι να δίνουμε την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες μας. Συνεργαζόμαστε με κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο προκειμένου συνεχώς να βελτιώνουμε το σχέδιο των συσκευασιών μας και να καθιερώσουμε νέους, φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους συσκευασίας που μειώνουν τα σκουπίδια  και διασφαλίζουν πως τα προϊόντα μας θα φθάνουν άθικτα και χωρίς ελαττώματα στους πελάτες μας». Στην απάντηση επίσης τονίζεται πως η εταιρεία λαμβάνει υπόψιν τις παρατηρήσεις των πελατών της. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM