Ρίτσαρντ Γκιρ κατά Σαλβίνι: «Είναι ένας "baby Τραμπ" που εκμεταλλεύεται τον φόβο»

Ρίτσαρντ Γκιρ κατά Σαλβίνι: «Είναι ένας "baby Τραμπ" που εκμεταλλεύεται τον φόβο» Facebook Twitter
1

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς στην Ιταλία και υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ματέο Σαλβίνι είναι ένα «μωρό Τραμπ» που εκμεταλλεύεται τον φόβο των ανθρώπων για να κερδίσει ψήφους, τόνισε ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

O 69χρονος Γκιρ συγκρούστηκε πρόσφατα με τον Σαλβίνι για το Open Arms, το ανθρωπιστικό πλοίο που έχει διασώσει περισσότερους από 100 μετανάστες στη Μεσόγειο εδώ και ημέρες, με τη Ρώμη να εμποδίζει τον ελλιμενισμό του σε ιταλικό λιμάνι.

«Ο υπουργός Εσωτερικών σας έχει την ίδια νοοτροπία με τον (Αμερικανό) πρόεδρο (Ντόναλντ) Τραμπ. Στην πραγματικότητα αποκαλώ τον Σαλβίνι "μωρό Τραμπ". Χρησιμοποιεί την ίδια ακραία άγνοια, εκμεταλλεύεται τον φόβο και το μίσος», υπογράμμισε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Πριν από δύο εβδομάδες ο Γκιρ ανέβηκε στο πλοίο Open Arms για να μεταφέρει τρόφιμα στους μετανάστες. Σε απάντηση, ο Σαλβίνι τον κάλεσε να πάρει τους μετανάστες στο Χόλιγουντ και να τους βάλει «στις επαύλεις του».

«Αν ο υπουργός Εσωτερικών σας περνούσε λίγο χρόνο με αυτούς τους ανθρώπους, άκουγε τις ιστορίες τους, τα τραύματα των οικογενειών τους, θα άλλαζε άποψη», εκτίμησε ο χολιγουντιανός σταρ.

Ωστόσο ο Γκιρ πρόσθεσε ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Σαλβίνι διότι «είμαι βέβαιος ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ίδιος με (την προσωπικότητα) που εμφανίζει δημοσίως. Έχει οικογένεια, παιδιά, γονείς. Όμως βλέπει την πολιτική ως μέσο να αυξήσει τη δημοτικότητά του», σημείωσε.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι μόνο οι ιστορίες των 100 αυτών ανθρώπων πάνω στο πλοίο, είναι και οι ιστορίες μερικών ακόμα εκατομμυρίων (για να μην πούμε δισεκατομμυρίων) των οποίων οι χώρες έχουν σημαντικά χαμηλότερο βοιωτικό επίπεδο από αυτό της Ιταλίας και θα ήθελαν να ξεκινήσουν μία καινούργια ζωή στην Ευρώπη...Αν ο κύριος Γκιρ θεωρεί πως οι χώρες δεν θα πρέπει να έχουν ενιαία φυλετική και πολιτισμική ταυτότητα, και πως η Ιταλία είναι ίδια περίπτωση με αυτήν της Αμερικής, είναι η οπτική του γωνία, ας μην εκμεταλλεύεται όμως άλλο το Pretty Woman, μία ταινία της σειράς που τον έκανε πασίγνωστο, για να περάσει τις απόψεις του. Είναι απλά ένας πάμπλουτος ηθοποιός, και μέμφεται όχι μόνο τον Σαλβίνι, αλλά και όλους τους Ιταλούς που έχουν διαφορετική άποψη για τη χώρα τους από την δική του.