ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Της χάρισε ένα ποδήλατο στον προσφυγικό καταυλισμό - Τον βρήκε 25 χρόνια μετά

Της χάρισε ένα ποδήλατο στον προσφυγικό καταυλισμό - Τον βρήκε 25 χρόνια μετά Facebook Twitter
Φωτογραφία: Mevan Babakar
0

Μια 29χρονη, που έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της ως πρόσφυγας, αναζήτησε και βρήκε έναν άνδρα που σε καταυλισμό της Ολλανδίας της είχε κάνει δώρο ένα ποδήλατο «πλημμυρίζοντας την παιδική καρδιά της με χαρά». 

Η Mevan Babakar, έζησε σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην Ολλανδία για έναν χρόνο, όταν εκείνη και οι γονείς της, έφυγαν από την περιοχή του Περσικού Κόλπου στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Τη Δευτέρα, με ανάρτησή της στο Twitter, κοινοποίησε τη φωτογραφία ενός άνδρα, ζητώντας να μάθει περισσότερα γι αυτόν. «Αυτός ο άνδρας, που δούλευε σε έναν καταυλισμό προσφύγων κοντά στο Zwolle στην Ολλανδία, μέσα από την ευγενική του καρδιά μου αγόρασε ένα ποδήλατο. Η πεντάχρονη καρδία μου πλημμύρισε από χαρά», έγραψε στο Twitter. 

Της χάρισε ένα ποδήλατο στον προσφυγικό καταυλισμό - Τον βρήκε 25 χρόνια μετά Facebook Twitter
H 29χρονη σήμερα Babakar σε καταυλισμό Φωτογραφία: Mevan Babakar

Η ανάρτηση κοινοποιήθηκε πάνω από 7.000 φορές μέσα σε 24 ώρες και τελικά ο άνδρας βρέθηκε. Η Babarar, που πλέον ζει στο Λονδίνο, αναμένεται να δει από κοντά τον άνδρα, ο οποίος ζει στη Γερμανία, για να τον ευχαριστήσει. 

«Με ρωτήσατε τι θα κάνω όταν τον δω. Ειλικρινά, θα βάλω τα κλάματα. Ήταν τόσο σκληρή εκείνη η περίοδος της ζωής μας και με αυτή τη γενναιόδωρη χειρονομία μού έδειξε ότι η ευγένεια μπορεί να βρεθεί παντού, ανεξάρτητα από το πόσο απελπιστικά μοιάζουν τα πράγματα», έγραψε η Babakar. 


Μέσα από τις κοινοποιήσεις, η Babakar εντόπισε άλλη μία εργαζόμενη στον καταυλισμό η οποία την βοήθησε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ηλεκτρονικό υπολογιστή. Άλλοι πρώην πρόσφυγες της έστειλαν μηνύματα λέγοντας της πως ο άνδρας που έψαχνε, μαζί με τη σύζυγό του, τους βοήθησαν επίσης. «Η ευγένειά τους άγγιξε τόσες ζωές», ανέφερε η Babakar. 

H οικογένειά της, κουρδικής καταγωγής, ταξίδεψε μέσω Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν και Ρωσίας, πριν περάσει έναν χρόνο στον καταυλισμό της Ολλανδίας ανάμεσα στο 1994 και το 1995 και καταφύγει τελικά στο Λονδίνο όπου εγκαταστάθηκε.  

Με πληροφορίες από Guardian/ΒΒC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ