Το 80% των Αμερικανών φοβάται νέα πολύνεκρη σφαγή στο επόμενο τρίμηνο

Το 80% των Αμερικανών φοβάται νέα πολύνεκρη σφαγή στο επόμενο τρίμηνο Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Σχεδόν 8 στους 10 Αμερικανούς θεωρούν «πιθανό» το ενδεχόμενο νέας πολύνεκρης επίθεσης στις ΗΠΑ μέσα στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στον απόηχο των επιθέσεων σε Καλιφόρνια, στο Τέξας και το Οχάιο.

Η δημοσκόπηση, που διενήργησε το Reuters/Ipsos και δημοσιεύτηκε σήμερα, διεξήχθη το διάστημα 7-8 Αυγούστου, καταδεικνύει ότι το 78% των Αμερικανών θεωρεί πως είναι πιθανό μια πολύνεκρη ένοπλη επίθεση να διαπραχθεί τους επόμενους τρεις μήνες, με το 49% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως είναι «πολύ πιθανό». Στον αντίποδα, ένα ποσοστό 10% κρίνει πως μια ένοπλη επίθεση με πολλά θύματα είναι απίθανο να συμβεί στους επόμενους τρεις μήνες και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες λένε ότι δεν γνωρίζουν.

Η έρευνα διεξήχθη μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Ελ Πάσο στο Τέξας, στο Ντέιτον στο Οχάιο και εκείνη του Γκιλρόι στην Καλιφόρνια, τον περασμένο μήνα με συνολικά 36 νεκρούς. «Βρίσκεσαι σε επιφυλακή γιατί ποτέ δεν γνωρίζεις πότε και πού θα συμβεί» σημείωσε η Σουζάν Φινκ, ηλικίας 59 ετών, μια Ρεπουμπλικανή από το Τρούτμαν της Βόρειας Καρολίνας.

Ο όρος «μαζική δολοφονία» δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί, όμως η μη κυβερνητική οργάνωση Gun Violence Archive καταμέτρησε περισσότερα από 250 τέτοια περιστατικά (όπου 4 και άνω άνθρωποι είτε σκοτώνονται είτε τραυματίζονται από πυρά) μέχρι στιγμής φέτος, δηλ. περισσότερα από ένα κάθε ημέρα κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 69% των ενήλικων Αμερικανών τάσσεται υπέρ των «αυστηρών» ή «μέτριων» περιορισμών στην οπλοκατοχή. Η έρευνα καταδεικνύει, επίσης, ότι το 50% των Αμερικανών, περιλαμβανομένων των 2/3 των Δημοκρατικών και του 1/3 των Ρεπουμπλικάνων, πιστεύει ότι «ο τρόπος με τον οποίο μιλούν οι άνθρωποι για τη μετανάστευση ενθαρρύνει τις πράξεις βίας».

Η πλειονότητα των ενήλικων Αμερικανών θεωρεί ότι οι «τυχαίες βίαιες ενέργειες», μεταξύ αυτών οι μαζικές δολοφονίες, αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά τους, ενώ ένας στους τέσσερις αντιλαμβάνεται την πολιτικά ή θρησκευτικά υποκινούμενη εγχώρια τρομοκρατία ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά του. Ένας στους έξι ανέφερε την ξένη τρομοκρατία.

Οι ερωτηθέντες παραθέτουν την ψυχική υγεία, τον ρατσισμό με τη μισαλλοδοξία και την εύκολη πρόσβαση στα όπλα ως τους τρεις παράγοντες που ευθύνονται για τα περιστατικά μαζικών δολοφονιών στις ΗΠΑ, ενώ μονάχα ένας στους έξι δηλώνει ότι ευθύνονται τα βιντεοπαιχνίδια. Η δημοσκόπηση των το Reuters/Ipsos διεξήχθη διαδικτυακά στις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή 1.116 ενηλίκων και ποσοστό σφάλματος στο +/- 3%.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / WSJ: Τα κράτη του Κόλπου άρουν τους περιορισμούς για την επιχείρηση «Project Freedom» στα Στενά του Ορμούζ

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την επανέναρξη της αμερικανικής επιχείρησης καθοδήγησης και επίβλεψης πλοίων που βρίσκονται εγκλωβισμένα στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι η μετανάστευση έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε «εκκολαπτήριο» τρομοκρατίας

«Ως γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού και των αξιών του, η Ευρώπη πρέπει να δράσει τώρα και να σταματήσει τη σκόπιμη παρακμή της», σημειώνεται σε σχετικό κείμενο
THE LIFO TEAM
ΜΠΟΝΙ ΤΑΙΛΕΡ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΩΜΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Διεθνή / Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα η Μπόνι Τάιλερ μετά από επέμβαση στο έντερο

Την Τετάρτη είχε γίνει γνωστό ότι η τραγουδίστρια υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση στο έντερο, με την αρχική ανακοίνωση να αναφέρει ότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ότι η ίδια αναρρώνει
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια