Υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Κύπρο: Με ανάγκασαν να αποσύρω την καταγγελία, λέει τώρα η Βρετανίδα

Υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Κύπρο: Με ανάγκασαν να αποσύρω την καταγγελία, λέει τώρα η Βρετανίδα Facebook Twitter
2

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση με την Βρετανίδα φοιτήτρια που κατηγορείται ότι κατήγγειλε ψευδώς ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς εφήβους στην Κύπρο.

Η 19χρονη, που κινδυνεύει με φυλάκιση ενός έτους αν βρεθεί ένοχη, φέρεται να υποστηρίζει τώρα ότι εξαναγκάστηκε να αποσύρει την καταγγελία της και δεν της επέτρεψαν να συμβουλευτεί δικηγόρο. Σύμφωνα με φίλο της, η νέα γυναίκα κατηγορεί επίσης αξιωματικούς της αστυνομίας ότι της υπαγόρευσαν την ομολογία ψευδούς καταγγελίας και την έβαλαν να την υπογράψει, ενώ η ίδια ήταν σε κακή κατάσταση και εξαντλημένη ύστερα από 8 ώρες στο αστυνομικό τμήμα. 

Σύμφωνα με τον Βρετανό δικηγόρο Μίκαελ Πόλακ που ασχολείται με την υπόθεση και μίλησε στην εφημερίδα Sun «η ομολογία υπεγράφη κάτω από πίεση, δεδομένων των απειλών που είχαν γίνει. Δεν την ενημέρωσαν για τη δική της προστασία, ούτε της δόθηκε πρόσβαση σε δικηγόρο», όπως προβλέπουν τα ευρωπαϊκώς κατοχυρωμένα δικαιώματα, πρόσθεσε. 

Ο Πόλακ, που εργάζεται για την οργάνωση "Justice Abroad" («Δικαιοσύνη στο Εξωτερικό») τονίζει επίσης πως η φοιτήτρια δεν πληροφορήθηκε από τις αρχές ότι μπορούσε να αποχωρήσει από το αστυνομικό τμήμα, ούτε της δόθηκε αυτή η δυνατότητα. «Επίσης, όπως έγινε αντιληπτό, δυστυχώς καμία από τις σχετικές διαδικασίες στο Α/Τ (σ.σ καταγγελία, κατάθεση, ομολογία) δεν κατεγράφησαν». Η μαγνητοσκόπηση των καταθέσεων είναι βασικό προαπαιτούμενο βάσει του βρετανικού νόμου. 

Όπως μεταδίδει η Sun, λίγα λεπτά πριν από την απαγγελία κατηγοριών, η νέα γυναίκα έστειλε έντρομη ένα μήνυμα σε φίλους της όπου έγραφε: «Είναι τρελό. Δε με αφήνουν να μιλήσω σε κανέναν». Στην αρχική της καταγγελία, η 19χρονη είχε υποστηρίξει ότι ήρθε σε επαφή με έναν από τους Ισραηλινούς, με τον οποίο είχε συνευρεθεί ακόμη δύο φορές στο παρελθόν. Η ίδια υποστήριξε ότι η σεξουαλική επίθεση συνέβη όταν ένα βράδυ πήγαν στο δωμάτιο που μοιραζόταν και με άλλους εφήβους. 

Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο Ισραηλινός έγινε ξαφνικά βίαιος και εκείνη τον παρακάλεσε να σταματήσει, αλλά αυτός αρνήθηκε και παρότρυνε τους φίλους του να κάνουν σεξ με τη φοιτήτρια. Η αστυνομία αρχικά συνέλαβε για την υπόθεση 12 άτομα, ηλικίας 16 έως 19 ετών και πήρε δείγματα DNA. Πέντε είχαν αφεθεί αμέσως ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι είχαν τεθεί υπό κράτηση. 

Όμως μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και την εξέταση των ψηφιακών δεδομένων η αστυνομία συνέλαβε την φοιτήτρια που σε νέα κατάθεση, είπε ότι συνευρέθηκε με τους νεαρούς με τη θέλησή της, αφού προηγουμένως είχαν συνεννοηθεί και, όταν αντιλήφθηκε πως κάποιοι την κινηματογραφούσαν, προέβη στη σχετική καταγγελία.

Οι επτά Ισραηλινοί που τελούσαν υπό κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι και η 19χρονη είναι τώρα αντιμέτωπη με την κατηγορία της δημόσιας βλάβης, λόγω ψευδούς κατάθεσης, που σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα επισύρει ποινή φυλάκισης ενός χρόνου ή χρηματική ποινή. Οι Ισραηλινοί κινούνται επίσης εναντίον της και αρκετοί από αυτούς σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αγωγές εναντίον της.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Απάντηση στο: Ερωτευμένος Σεξπηρ6.8.2019 | 01:17. Φαντάζομαι ότι όπως οι σημερινές φεμινίστριες είναι για εσένα μια ασήμαντη μειοψηφία που πιστεύεις ότι θα εξαφανιστεί, έτσι και πριν εκατό χρόνια κάποιοι άντρες θα πίστευαν το ίδιο για τις γυναίκες που διεκδικούσαν το δικαίωμα να ψηφίζουν ή να πηγαίνουν σχολείο. Όμως, το μέλλον τούς διέψευσε όπως θα διαψεύσει κι εσένα.