Τούρκος ΥΠΕΣ: Αν ανοίγαμε τη Σμύρνη θα περνούσαν 30.000 πρόσφυγες σε μια μέρα

Τούρκος ΥΠΕΣ: Αν ανοίγαμε τη Σμύρνη θα περνούσαν 30.000 πρόσφυγες σε μια μέρα Facebook Twitter
0

Κεκαλυμμένες απειλές προς την Ευρώπη εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, αναφερόμενος στο προσφυγικό. 

Κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις απέναντι στην Άγκυρα, ο Σοιυλεϊμάν Σοϊλού διεμήνυσε πως αν η Τουρκία άνοιγε τα σύνορα στη Σμύρνη, 30.000 με 35.000 πρόσφυγες θα περνούσαν σε μια μέρα στην Ευρώπη. «Να δούμε τότε τι θα συνέβαινε. Δεν απειλώ την Ευρώπη απλά κάνω μια διαπίστωση» πρόσθεσε ο Σοϊλού, ενώ η γειτονική χώρα επιχειρεί να επιταχύνει την καταβολή των ευρωπαϊκών κονδυλίων. 

Κατά τον Σοϊλού, ενώ η Ευρώπη είναι «εγκλωβισμένη στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας», η Τουρκία συνεχίζει να δαπανά χρήματα και τηρεί τα συμφωνηθέντα.

Ποικίλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει και οι εκτιμήσεις του Σουλεϊμάν Σοϊλού για τους Τούρκους που διέφυγαν από τη χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Όπως ισχυρίστηκε, περίπου 8.000 γκιουλενιστές, υποστηρικτές του FETO, έχουν διαφύγει έκτοτε στην Ελλάδα, ακολουθώντας τις ίδιες διαδρομές με τους πρόσφυγες.

«Η άδικη καμπάνια λασπολογίας κατά της Τουρκίας, σε ό,τι αφορά την υποδοχή - αντιμετώπιση των προσφύγων της Συρίας δεν θα επισκιάσει τις προσπάθειες οκτώ ετών προσφοράς σε αυτούς», τόνισε ο Σοϊλού, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία είναι μία από τις τρεις χώρες στον κόσμο που αντιμετωπίζει τις ακανόνιστες προσφυγικές ροές «άψογα». Στην Τουρκία φιλοξενούνται αυτή την περίοδο περίπου 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι από τη Συρία, με προσωρινό καθεστώς προστασίας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM