Κεκαλυμμένες απειλές προς την Ευρώπη εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, αναφερόμενος στο προσφυγικό. 

 

Κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις απέναντι στην Άγκυρα, ο Σοιυλεϊμάν Σοϊλού διεμήνυσε πως αν η Τουρκία άνοιγε τα σύνορα στη Σμύρνη, 30.000 με 35.000 πρόσφυγες θα περνούσαν σε μια μέρα στην Ευρώπη. «Να δούμε τότε τι θα συνέβαινε. Δεν απειλώ την Ευρώπη απλά κάνω μια διαπίστωση» πρόσθεσε ο Σοϊλού, ενώ η γειτονική χώρα επιχειρεί να επιταχύνει την καταβολή των ευρωπαϊκών κονδυλίων. 

 

Κατά τον Σοϊλού, ενώ η Ευρώπη είναι «εγκλωβισμένη στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας», η Τουρκία συνεχίζει να δαπανά χρήματα και τηρεί τα συμφωνηθέντα.

 

Ποικίλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει και οι εκτιμήσεις του Σουλεϊμάν Σοϊλού για τους Τούρκους που διέφυγαν από τη χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Όπως ισχυρίστηκε, περίπου 8.000 γκιουλενιστές, υποστηρικτές του FETO, έχουν διαφύγει έκτοτε στην Ελλάδα, ακολουθώντας τις ίδιες διαδρομές με τους πρόσφυγες.

«Η άδικη καμπάνια λασπολογίας κατά της Τουρκίας, σε ό,τι αφορά την υποδοχή - αντιμετώπιση των προσφύγων της Συρίας δεν θα επισκιάσει τις προσπάθειες οκτώ ετών προσφοράς σε αυτούς», τόνισε ο Σοϊλού, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία είναι μία από τις τρεις χώρες στον κόσμο που αντιμετωπίζει τις ακανόνιστες προσφυγικές ροές «άψογα». Στην Τουρκία φιλοξενούνται αυτή την περίοδο περίπου 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι από τη Συρία, με προσωρινό καθεστώς προστασίας. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr