Οι καταστροφικές πυρκαγιές της Σιβηρίας από το διάστημα

Οι καταστροφικές πυρκαγιές της Σιβηρίας από το διάστημα Facebook Twitter
0

Η Roscosmos, η ρωσική υπηρεσία διαστήματος, παρουσίασε μια δορυφορική φωτογραφία από τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές στην Σιβηρία, ενώ πρόθυμος να συμβάλουν οι ΗΠΑ στην κατάσβεση εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ

Νωρίτερα, όπως είχε ανακοινώσει από την NASA, ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές στην Σιβηρία έχει φθάσει στην Αλάσκα και στις δυτικές όχθες του Καναδά, όπου αναμείχθηκε με τον καπνό που προέρχεται από τις τοπικές δασικές πυρκαγιές Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι δασικές πυρκαγιές μαίνονται σε μια έκταση 30.000.000 στρεμμάτων.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές της Σιβηρίας από το διάστημα Facebook Twitter
EPA

Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει καταγράψει 50 εστίες φωτιάς, ενώ σύμφωνα με τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Εκτάκτων Αναγκών, τον Αλεξάντρ Τσουπριάνιν, η έκταση που μαίνονται οι πυρκαγιές εξακολουθεί προς το παρόν να επεκτείνεται.


Κατάσβεση με τη συμμετοχή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Τα αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τύπου Il-76 που έχουν επιστρατευθεί για να συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και μέρες στη Σιβηρία, θα πραγματοποιούν τουλάχιστον 20 πτήσεις ημερησίως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές της Σιβηρίας από το διάστημα Facebook Twitter
EPA

Ο Μπουλγκάκοφ διευκρίνισε ότι τα τουλάχιστον 20 αεροσκάφη, που θα συμμετάσχουν στον έργο της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών, θα πραγματοποιούν πτήσεις κατά δυάδες, ενώ την Παρασκευή τέσσερα αεροσκάφη μετά τις πτήσεις που θα πραγματοποιήσουν, θα προσγειωθούν στην πόλη Μπρατσκ για να συνεχίσουν από εκεί το έργο τους.

Σε δυάδες θα πετούν τα ελικόπτερα που έχουν φθάσει στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ, τα οποία θα επιχειρούν από αύριο κοντά τις κατοικημένες περιοχές. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανέφερε επίσης ότι σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ένα αεροσκάφος τύπου An-26 και δύο στρατιωτικά μεταγωγικά ελικόπτερα ΜΙ-8.

Τόσο τα 10 στρατιωτικά αεροσκάφη όσο και τα 8 ελικόπτερα είναι εξοπλισμένα με μηχανισμούς ρίψης νερού, ενώ υπάρχει μια ομάδα 270 στρατιωτικών σε εφεδρεία, όπως και άλλος απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός.

Πρόταση Τραμπ για παροχή βοήθειας από τις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δέχθηκε πρόταση από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για την παροχή βοήθειας στη χώρα του από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των τεράστιων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στη Σιβηρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική συνομιλία χθες Τετάρτη το βράδυ «κατόπιν αμερικανικής πρωτοβουλίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Κατά τη συνομιλία αυτή «ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε να βοηθήσει τη Ρωσία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη Σιβηρία», διευκρινίζει το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές της Σιβηρίας από το διάστημα Facebook Twitter

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος «εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του για την ευγενική αυτή στάση και την πρόταση αυτή βοήθειας και υποστήριξης", προσθέτει το Κρεμλίνο. Ο Πούτιν «απάντησε ότι η ρωσική πλευρά θα επωφεληθεί της πρότασης αυτής αν κριθεί απαραίτητο», σημειώνει.

Ο Πούτιν υπογράμμισε εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι η πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου αποδεικνύει ότι «οι δύο χώρες θα καταφέρουν να αποκαταστήσουν πλήρως τις σχέσεις τους», οι οποίες διανύουν αυτήν την περίοδο τη χειρότερη κρίση τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να συνεχίσουν τις τηλεφωνικές επαφές καθώς και τις συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο», σημείωσε ο Κρεμλίνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ