Η Ρώμη έριξε «άκυρο» σε McDonald's - Απαγόρευσε το άνοιγμα κοντά σε αρχαιολογικό μνημείο

Η Ρώμη έριξε «άκυρο» σε McDonald's - Απαγόρευσε το άνοιγμα κοντά σε αρχαιολογικό μνημείο Facebook Twitter
0

Με αποφασιστικό τρόπο, η Ρώμη και το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας απαγόρευσε την κατασκευή ενός εστιατορίου της αλυσίδας McDonald's δίπλα στις αρχαίες Θέρμες του Καρακάλλα στη Ρώμη.

Η απόφαση έρχεται καθώς η δήμαρχος της Ρώμης διαμήνυε ότι «τα θαύματά της πρέπει να προστατευθούν». Ο υπουργός Πολιτισμού Αλμπέρτο Μπονισόλι έκανε την ανακοίνωση αυτή με ανάρτηση στο Facebook, αφού το δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρήθηκε έντονα στην ιδέα να σερβίρονται μπέργκερ στον αρχαιολογικό χώρο όπου βρίσκονται τα λουτρά του 3ου αιώνα μ.Χ.

«Προχωράμε με το υπουργείο Πολιτισμού για να σταματήσουμε την κατασκευή του φαστ φουντ στον αρχαιολογικό χώρο όπου βρίσκονται οι Θέρμες του Καρακάλλα. Τα θαύματα της Ρώμης πρέπει να προστατευθούν», τόνισε η δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι με ανάρτηση στο Twitter.

Η αλυσίδα McDonalds δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει την υπόθεση. Η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 40 φαστ φουντ στη Ρώμη, ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται κοντά σε τοποθεσίες-ορόσημα της πόλης, όπως στην Πιάτσα Ναβόνα, στην Πιάτσα ντι Σπάνια και στο Βατικανό, όχι όμως και εντός του περίφημου αρχαιολογικού χώρου. Το 1986, διανοούμενοι και καλλιτέχνες αγωνίστηκαν, μάταια όπως αποδείχτηκε, για να μην ανοίξει το πρώτο McDonald's στην Πιάτσα ντι Σπάνια, χαρακτηρίζοντας το φαστ-φουντι προσβολή στην ιταλική κουλτούρα του φαγητού.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το εστιατόριο McDonald's στις Θέρμες του Καρακάλλα θα κάλυπτε έκταση 800 τετραγωνικών μέτρων, σε μια περιοχή όπου οι οικοδομές πρέπει να τηρούν αυστηρά κριτήρια για να αντικατοπρίζουν την ιστορική παράδοση. Ο χώρος αυτός βρίσκεται ανάμεσα στα λουτρά και το Αυρηλιανό Τείχος, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το Κολοσσαίο.

Με βάση στοιχεία του ιστοτόπου statista.com, η Ιταλία πέρσι είχε 578 εστιατόρια McDonald's και ήταν τέταρτη στην Ευρώπη, πίσω μόνο από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM