Η Ρώμη έριξε «άκυρο» σε McDonald's - Απαγόρευσε το άνοιγμα κοντά σε αρχαιολογικό μνημείο

Η Ρώμη έριξε «άκυρο» σε McDonald's - Απαγόρευσε το άνοιγμα κοντά σε αρχαιολογικό μνημείο Facebook Twitter
0

Με αποφασιστικό τρόπο, η Ρώμη και το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας απαγόρευσε την κατασκευή ενός εστιατορίου της αλυσίδας McDonald's δίπλα στις αρχαίες Θέρμες του Καρακάλλα στη Ρώμη.

Η απόφαση έρχεται καθώς η δήμαρχος της Ρώμης διαμήνυε ότι «τα θαύματά της πρέπει να προστατευθούν». Ο υπουργός Πολιτισμού Αλμπέρτο Μπονισόλι έκανε την ανακοίνωση αυτή με ανάρτηση στο Facebook, αφού το δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρήθηκε έντονα στην ιδέα να σερβίρονται μπέργκερ στον αρχαιολογικό χώρο όπου βρίσκονται τα λουτρά του 3ου αιώνα μ.Χ.

«Προχωράμε με το υπουργείο Πολιτισμού για να σταματήσουμε την κατασκευή του φαστ φουντ στον αρχαιολογικό χώρο όπου βρίσκονται οι Θέρμες του Καρακάλλα. Τα θαύματα της Ρώμης πρέπει να προστατευθούν», τόνισε η δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι με ανάρτηση στο Twitter.

Η αλυσίδα McDonalds δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει την υπόθεση. Η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 40 φαστ φουντ στη Ρώμη, ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται κοντά σε τοποθεσίες-ορόσημα της πόλης, όπως στην Πιάτσα Ναβόνα, στην Πιάτσα ντι Σπάνια και στο Βατικανό, όχι όμως και εντός του περίφημου αρχαιολογικού χώρου. Το 1986, διανοούμενοι και καλλιτέχνες αγωνίστηκαν, μάταια όπως αποδείχτηκε, για να μην ανοίξει το πρώτο McDonald's στην Πιάτσα ντι Σπάνια, χαρακτηρίζοντας το φαστ-φουντι προσβολή στην ιταλική κουλτούρα του φαγητού.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το εστιατόριο McDonald's στις Θέρμες του Καρακάλλα θα κάλυπτε έκταση 800 τετραγωνικών μέτρων, σε μια περιοχή όπου οι οικοδομές πρέπει να τηρούν αυστηρά κριτήρια για να αντικατοπρίζουν την ιστορική παράδοση. Ο χώρος αυτός βρίσκεται ανάμεσα στα λουτρά και το Αυρηλιανό Τείχος, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το Κολοσσαίο.

Με βάση στοιχεία του ιστοτόπου statista.com, η Ιταλία πέρσι είχε 578 εστιατόρια McDonald's και ήταν τέταρτη στην Ευρώπη, πίσω μόνο από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM