Ισπανία: Ο Σάντσεθ παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης

Ισπανία: Ο Σάντσεθ παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ παραδέχθηκε σήμερα ότι δεν θα εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ισπανικού κοινοβουλίου για να παραμείνει στην εξουσία, ελλείψει μιας συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους Podemos.

«Μια συμφωνία δεν κατέστη δυνατή» ανακοίνωσε ο Σοσιαλιστής ηγέτης ενώπιον του κοινοβουλίου πριν καν ξεκινήσει η ψηφοφορία των βουλευτών. «Δεν θα είμαστε η κυβέρνηση που θα είναι σημαντική για την Ισπανία» παραδέχθηκε καταλογίζοντας στους Podemos την αποτυχία των διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά του, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης των Podemos, προέτρεψε σήμερα τον Σοσιαλιστή ηγέτη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το κόμμα του, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών και να μην οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση.

Μια πηγή από τους κόλπους του κόμματος ανέφερε πως το κόμμα θα επιλέξει να απόσχει από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο αργότερα σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Σάντσεθ δεν θα λάβει επαρκείς ψήφους προκειμένου να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα. Εναπόκειται, πλέον, στον Σάντσεθ να αποφασίσει εάν θέλει να επιχειρήσει και να αναζητήσει τη στήριξη του κοινοβουλίου τον Σεπτέμβριο ή να πάει κατευθείαν σε εκλογές.

Ο Ιγκλέσιας έκανε προτάσεις στον Πέδρο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, λέγοντας ότι προτίθεται να αποσύρει το αίτημά του το κόμμα του να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM