Σοκαριστική υπόθεση στην Αυστρία με γιατρό που κακοποίησε σεξουαλικά 95 ανήλικα αγόρια

Σοκαριστική υπόθεση στην Αυστρία με γιατρό που κακοποίησε σεξουαλικά 95 ανήλικα αγόρια Facebook Twitter
0

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αυστρία η είδηση πως ένας γιατρός κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 95 ανήλικους ασθενείς, όλοι τους αγόρια.

Την υπόθεση αποκάλυψε η εισαγγελία της πόλης Βελς έπειτα από πολλούς μήνες ερευνών. Ο γιατρός εξηγούσε στα θύματά του, πολλά από τα οποία ήταν μικρότερα των 14 ετών, ότι η πρακτική του βασιζόταν σε μια ιατρική κίνηση, κάτι που του είχε επιτρέψει να συνεχίζει τη δράση του επί πολλά χρόνια χωρίς να τον καταγγέλλουν, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Τελικά η καταγγελία ενός αγοριού ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη του γιατρού τον Ιανουάριο. Η αποκάλυψη της υπόθεσης οδήγησε σε μια χιονοστιβάδα μαρτυριών, με 95 θύματα να έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Η δράση του γιατρού ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με την αστυνομία. Ωστόσο δεν έχουν αποκαλυφθεί το μέρος που ασκούσε ιατρική αλλά ούτε και στοιχεία της ταυτότητας του γιατρού προκειμένου να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια των θυμάτων. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε «μια μικρή επαρχιακή πόλη», περιορίστηκε να αναφέρει ο αυστριακός Τύπος.

Η δίκη του γιατρού αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο και κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε 15 χρόνια κάθειρξη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM