Χιλιάδες Βρετανοί συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό Λονδίνο συμμετέχοντας σε πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του Brexit, κατά της πιθανής μετάβασης του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία και υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος .

 

Με πανό που έγραφαν «Όχι στον Μπόρις, Ναι στην Ευρώπη", οι διαδηλωτές έκαναν αισθητή την αντίθεσή τους στο να αναλάβει σε τρεις ημέρες από τώρα τα ηνία των Συντηρητικών ο Μπόρις Τζόνσον. Επτά οργανώσεις νέων γυναικών και επιστημόνων έκαναν ανοικτή πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία προς το Βρετανικό κοινοβούλιο.

 

 

 

 

 

Μια τεράστια φουσκωτή κούκλα που απεικονίζει τον Μπόρις Τζόνσον έκλεψε τις εντυπώσεις. Το γιγαντιαίο φουσκωτό μπαλόνι φορά κοντό παντελονάκι με το όνομα Νάιτζελ από τον Nigel Farage, τον αρχηγό του Brexit Party. Στην μπλούζα είχε την εικόνα ενός λεωφορείου με 350 εκατομμύρια λίρες. Ο αριθμός αυτός δείχνει το ποσό που θα γλίτωναν οι Βρετανοί την εβδομάδα, αν η χώρα εγκατέλειπε την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη του στις αρχές Ιανουαρίου του περασμένου έτους.

 

 

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ετοιμάζεται να προσφέρει στον Τζόνσον μια επέκταση του Brexit χωρίς συμφωνία πέρα από τις 31 Οκτωβρίου. Η Βρετανία πρόκειται να εγκαταλείψει την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, περισσότερο από τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα που ήταν υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ένωση.