Ιαπωνία: 33 οι νεκροί από τον εμπρησμό σε στούντιο animation - Πάνω από ένα εκατ. δολάρια σε δωρεές

Ιαπωνία: 33 οι νεκροί από τον εμπρησμό σε στούντιο animation - Πάνω από ένα εκατ. δολάρια σε δωρεές Facebook Twitter
0

H Ιαπωνία είναι σοκαρισμένη από τη χθεσινή φωτιά, αποτέλεσμα εμπρησμού, σε ένα δημοφιλές στούντιο animation. Ο απολογισμός είναι τουλάχιστον 33 νεκροί ενώ υπάρχουν και 36 τραυματίες, αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίντζο Άμπε αλλά και χιλιάδες πολίτες και φίλοι των έργων του Kyoto Animation όλοι εκφράζουν την οργή τους. Σημειωτέων πως από την εκστρατεία που έχει συγκεντρώσει για την υποστήριξη των θυμάτων και της εταιρείας που καταστράφηκε έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια. 

Ο ύποπτος για τον εμπρησμό είναι ένας άνδρας 41 ετών ο ο οποίος δεν εργαζόταν στο στούντιο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ φαίνεται πως έχει σχεδιάσει την επίθεση επειδή θεωρούσε πως το στούντιο τον έχει αντιγράψει. Μία γυναίκα που είδε τον ύποπτο τη στιγμή της σύλληψης του ανέφερε πως έμοιαζε δυσαρεστημένος και οργισμένος και «φώναξε κάτι σχετικά με το ότι τον έχουν αντιγράψει»

Επιζώντες από τη φωτιά λένε πως τον άκουσαν να φωνάζει «θα πεθάνετε». Ο ίδιος ο δράστης του εμπρησμού έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ο διευθύνων σύμβουλός του Kyoto Animation, Χιντεάκι Χάτα δήλωσε πως η εταιρεία είχε δεχθεί mail με θανατικές απειλές στο παρελθόν, αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν συνδέονται με τη χθεσινή επίθεση. «Είχαν ως παραλήπτη το γραφείο μας και το τμήμα πωλήσεων και ανέφεραν τη φράση "να πεθάνετε" δήλωσε. .

 Το Kyoto Animation, γνωστότερο ως KyonAni ιδρύθηκε το 1981 σαν στούντιο animation και εκδοτικός οίκος κόμικ και είχε σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στην Ιαπωνία 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM