Γερμανία: Δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση μπύρας σε φεστιβάλ ροκ για νεοναζί

Γερμανία: Δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση μπύρας σε φεστιβάλ ροκ για νεοναζί Facebook Twitter
0

Η απαγόρευση της μπύρας άφησε «στεγνούς» τους νεοναζί ροκ φανς σε φεστιβάλ της Γερμανίας μετά από σχετική απόφαση που επέβαλε δικαστήριο της Δρέσδης. 

Μπορεί η μπύρα και τα εμβατήρια να τροφοδότησαν την άνοδο της δύναμης του Χίτλερ κάποτε αλλά οι νεοναζί ήρθαν αντιμέτωποι με την απαγόρευση στην κατανάλωση μπύρας σε ένα φεστιβάλ ροκ, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η απαγόρευση, ήταν ένα νέο εργαλείο στη μάχη κατά της νεοναζιστικής επιρροής, με περίπου 2.000 ανθρώπους στην ανατολική πόλη του Όστριτζ να πραγματοποιούν κινητοποιήσεις κατά της ακροδεξιάς.

Γερμανία: Δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση μπύρας σε φεστιβάλ ροκ για νεοναζί Facebook Twitter


Η τοπική αστυνομία κατάσχεσε περισσότερα από 4.200 λίτρα μπύρας την περασμένη Παρασκευή και ακόμα 200 λίτρα το Σάββατο.
Κάτοικοι της πόλης επίσης αγόρασαν περισσότερα από 200 κιβώτια μπίρας από τα τοπικά σουπερμάρκετ καθώς υποπτέυθηκαν ότι οι φαν του φεστιβάλ των SS «Shield and Sword» μετά την απαγόρευση που επέβαλε το δικαστήριο της Δρέσδης, θα έκαναν επιδρομή στα τοπικά καταστήματα.


Ακτιβιστής κατά της ακροδεξιάς από το Όστριτζ, μιλώντας στην Bild είπε ότι «το συγκεκριμένο πλάνο καταστρώθηκε μία εβδομάδα πριν. Όπως είπε «Θέλαμε να "στεγνώσουμε" τους Ναζί. Έτσι σκεφτήκαμε ότι αν η απαγόρευση τεθεί σε λειτουργία, θα αδειάσουμε τα ράφια στο σουπερμάρκετ».Το Όστριτζ, που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα της Πολωνίας, έχει τη φήμη του ακροδεξιού ακτιβισμού, κάτι που οι ντόπιοι αποφάσισαν «να διορθώσουν» το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

 

Γερμανία: Δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση μπύρας σε φεστιβάλ ροκ για νεοναζί Facebook Twitter

Η Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι περίπου 500 άτομα έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ, σε σχέση με τους 1.200 που ήταν πέρσι.


Περίπου 1.400 αστυνομικοί είχαν επιστρατευτεί για το φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας. Η τοπική αστυνομία της Σαξομίας είπε ότι η επιχείρηση κύλισε ομαλά, με μερικά μόνο επεισόδια μικρής έκτασης να σημειώνονται
Η τοπική αστυνομία ανέβασε στο twitter τις κατασχέσεις της μπύρας

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι Ναζί είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να στείλουμε από το Όστριτζ ότι οι άνθρωποι εδώ δεν τα ανέχονται αυτά, ότι έχουν διαφορετικές αξίες και αποτελούν το παράδειγμα που δεν έχει να κάνει με μία ακροδεξιά συναυλία που κατακλύζει τα ΜΜΕ».


Το δικαστήριο της Δρέσδης δικαιολόγησε την απαγόρευση του αλκοόλ στο εν λόγω φεστιβάλ λέγοντας ότι «η διοργάνωση είχε προφανώς πολεμικό και επιθετικό χαρακτήρα», και το αλκοόλ αύξανε το ρίσκο της βίας περισσότερο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν θυμάμαι τίποτα»: Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μετά από χορήγηση ναρκωτικών

«Προσπάθησε ξανά να μου κατεβάσει το τζιν, και του είπα 'όχι, όχι, είμαι στην περίοδο μου', και μου απάντησε: 'Δεν χρειάζεται να μου λες ψέματα», θυμάται
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM