Γερμανία: Δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση μπύρας σε φεστιβάλ ροκ για νεοναζί

Γερμανία: Δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση μπύρας σε φεστιβάλ ροκ για νεοναζί Facebook Twitter
0

Η απαγόρευση της μπύρας άφησε «στεγνούς» τους νεοναζί ροκ φανς σε φεστιβάλ της Γερμανίας μετά από σχετική απόφαση που επέβαλε δικαστήριο της Δρέσδης. 

Μπορεί η μπύρα και τα εμβατήρια να τροφοδότησαν την άνοδο της δύναμης του Χίτλερ κάποτε αλλά οι νεοναζί ήρθαν αντιμέτωποι με την απαγόρευση στην κατανάλωση μπύρας σε ένα φεστιβάλ ροκ, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η απαγόρευση, ήταν ένα νέο εργαλείο στη μάχη κατά της νεοναζιστικής επιρροής, με περίπου 2.000 ανθρώπους στην ανατολική πόλη του Όστριτζ να πραγματοποιούν κινητοποιήσεις κατά της ακροδεξιάς.

Γερμανία: Δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση μπύρας σε φεστιβάλ ροκ για νεοναζί Facebook Twitter


Η τοπική αστυνομία κατάσχεσε περισσότερα από 4.200 λίτρα μπύρας την περασμένη Παρασκευή και ακόμα 200 λίτρα το Σάββατο.
Κάτοικοι της πόλης επίσης αγόρασαν περισσότερα από 200 κιβώτια μπίρας από τα τοπικά σουπερμάρκετ καθώς υποπτέυθηκαν ότι οι φαν του φεστιβάλ των SS «Shield and Sword» μετά την απαγόρευση που επέβαλε το δικαστήριο της Δρέσδης, θα έκαναν επιδρομή στα τοπικά καταστήματα.


Ακτιβιστής κατά της ακροδεξιάς από το Όστριτζ, μιλώντας στην Bild είπε ότι «το συγκεκριμένο πλάνο καταστρώθηκε μία εβδομάδα πριν. Όπως είπε «Θέλαμε να "στεγνώσουμε" τους Ναζί. Έτσι σκεφτήκαμε ότι αν η απαγόρευση τεθεί σε λειτουργία, θα αδειάσουμε τα ράφια στο σουπερμάρκετ».Το Όστριτζ, που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα της Πολωνίας, έχει τη φήμη του ακροδεξιού ακτιβισμού, κάτι που οι ντόπιοι αποφάσισαν «να διορθώσουν» το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

 

Γερμανία: Δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση μπύρας σε φεστιβάλ ροκ για νεοναζί Facebook Twitter

Η Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι περίπου 500 άτομα έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ, σε σχέση με τους 1.200 που ήταν πέρσι.


Περίπου 1.400 αστυνομικοί είχαν επιστρατευτεί για το φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας. Η τοπική αστυνομία της Σαξομίας είπε ότι η επιχείρηση κύλισε ομαλά, με μερικά μόνο επεισόδια μικρής έκτασης να σημειώνονται
Η τοπική αστυνομία ανέβασε στο twitter τις κατασχέσεις της μπύρας

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι Ναζί είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να στείλουμε από το Όστριτζ ότι οι άνθρωποι εδώ δεν τα ανέχονται αυτά, ότι έχουν διαφορετικές αξίες και αποτελούν το παράδειγμα που δεν έχει να κάνει με μία ακροδεξιά συναυλία που κατακλύζει τα ΜΜΕ».


Το δικαστήριο της Δρέσδης δικαιολόγησε την απαγόρευση του αλκοόλ στο εν λόγω φεστιβάλ λέγοντας ότι «η διοργάνωση είχε προφανώς πολεμικό και επιθετικό χαρακτήρα», και το αλκοόλ αύξανε το ρίσκο της βίας περισσότερο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διεθνή / Πιθανό σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν παραμένει «κρυφό» για χρόνια

Ένα φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Τζέφρι Έπσταϊν, που εντοπίστηκε εβδομάδες πριν από τον θάνατό του το 2019, παραμένει σφραγισμένο σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διεθνή / Βρετανία: Aνεβάζει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής σε «σοβαρό» μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν

«Το επίπεδο απειλής αυξήθηκε σε “σοβαρό”, που σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου
THE LIFO TEAM
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM