Γερμανία: Δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση μπύρας σε φεστιβάλ ροκ για νεοναζί

Γερμανία: Δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση μπύρας σε φεστιβάλ ροκ για νεοναζί Facebook Twitter
0

Η απαγόρευση της μπύρας άφησε «στεγνούς» τους νεοναζί ροκ φανς σε φεστιβάλ της Γερμανίας μετά από σχετική απόφαση που επέβαλε δικαστήριο της Δρέσδης. 

Μπορεί η μπύρα και τα εμβατήρια να τροφοδότησαν την άνοδο της δύναμης του Χίτλερ κάποτε αλλά οι νεοναζί ήρθαν αντιμέτωποι με την απαγόρευση στην κατανάλωση μπύρας σε ένα φεστιβάλ ροκ, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η απαγόρευση, ήταν ένα νέο εργαλείο στη μάχη κατά της νεοναζιστικής επιρροής, με περίπου 2.000 ανθρώπους στην ανατολική πόλη του Όστριτζ να πραγματοποιούν κινητοποιήσεις κατά της ακροδεξιάς.

Γερμανία: Δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση μπύρας σε φεστιβάλ ροκ για νεοναζί Facebook Twitter


Η τοπική αστυνομία κατάσχεσε περισσότερα από 4.200 λίτρα μπύρας την περασμένη Παρασκευή και ακόμα 200 λίτρα το Σάββατο.
Κάτοικοι της πόλης επίσης αγόρασαν περισσότερα από 200 κιβώτια μπίρας από τα τοπικά σουπερμάρκετ καθώς υποπτέυθηκαν ότι οι φαν του φεστιβάλ των SS «Shield and Sword» μετά την απαγόρευση που επέβαλε το δικαστήριο της Δρέσδης, θα έκαναν επιδρομή στα τοπικά καταστήματα.


Ακτιβιστής κατά της ακροδεξιάς από το Όστριτζ, μιλώντας στην Bild είπε ότι «το συγκεκριμένο πλάνο καταστρώθηκε μία εβδομάδα πριν. Όπως είπε «Θέλαμε να "στεγνώσουμε" τους Ναζί. Έτσι σκεφτήκαμε ότι αν η απαγόρευση τεθεί σε λειτουργία, θα αδειάσουμε τα ράφια στο σουπερμάρκετ».Το Όστριτζ, που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα της Πολωνίας, έχει τη φήμη του ακροδεξιού ακτιβισμού, κάτι που οι ντόπιοι αποφάσισαν «να διορθώσουν» το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

 

Γερμανία: Δικαστήριο επέβαλε απαγόρευση μπύρας σε φεστιβάλ ροκ για νεοναζί Facebook Twitter

Η Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ανέφερε ότι περίπου 500 άτομα έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ, σε σχέση με τους 1.200 που ήταν πέρσι.


Περίπου 1.400 αστυνομικοί είχαν επιστρατευτεί για το φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας. Η τοπική αστυνομία της Σαξομίας είπε ότι η επιχείρηση κύλισε ομαλά, με μερικά μόνο επεισόδια μικρής έκτασης να σημειώνονται
Η τοπική αστυνομία ανέβασε στο twitter τις κατασχέσεις της μπύρας

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι Ναζί είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να στείλουμε από το Όστριτζ ότι οι άνθρωποι εδώ δεν τα ανέχονται αυτά, ότι έχουν διαφορετικές αξίες και αποτελούν το παράδειγμα που δεν έχει να κάνει με μία ακροδεξιά συναυλία που κατακλύζει τα ΜΜΕ».


Το δικαστήριο της Δρέσδης δικαιολόγησε την απαγόρευση του αλκοόλ στο εν λόγω φεστιβάλ λέγοντας ότι «η διοργάνωση είχε προφανώς πολεμικό και επιθετικό χαρακτήρα», και το αλκοόλ αύξανε το ρίσκο της βίας περισσότερο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΕΞ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ Ζ

Διεθνή / Πώς είναι για ένα νέο ζευγάρι να παλεύει με τη στυτική δυσλειτουργία;

Το 50% των ανδρών αντιμετωπίζει άγχος απόδοσης, αλλά το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πλέον όλο και περισσότερο στους νεότερους άνδρες. Ένα ζευγάρι στα τέλη της εικοσαετίας του αποκαλύπτει πώς αυτό επηρέασε τη ζωή τους
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Διεθνή / Τραμπ: Bασίστηκε σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για να κατηγορήσει το Ιράν για τη φονική επίθεση στο σχολείο

Σύμφωνα με τον Guardian, η αρχική εκτίμηση των ΗΠΑ, που υπεδείκνυε ότι ο πύραυλος ήταν ιρανικής προέλευσης, απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM